Standard heeft op de derde speeldag geen afstand kunnen nemen van Cercle Brugge. De Rouches bleven in eigen huis op 0-0 steken tegen de promovendus.

Standard probeerde Cercle van in het begin op de eigen helft te drukken, met onder meer een bedrijvige Djenepo in de hoofdrol, maar was te slordig in de passing om de bezoekers in verlegenheid te brengen. De toeschouwers bleven op hun honger zitten en kregen enkel wat vrijschoppen en pogingen vanop afstand voorgeschoteld. Cercle kon daar weinig tegenover stellen. Een keer mochten ze uitbreken, maar Mercier liet na een drie tegen drie situatie uit te buiten.

De Rouches kwamen gretig uit de pauze en gingen nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Ook Cercle liet zich niet onbetuigd en probeerde enkele prikken uit te delen. Invaller Marin bleek de katalysator die Standard nodig had en deed de ploeg beduidend beter voetballen. De bezoekers gingen met drie centraal achterin spelen en werden nog meer onder druk gezet toen ook Carcela tussen de lijnen gebracht werd. Toch lieten ze zich niet afbluffen. Het bleek een sein voor Standard-coach Preud'homme om ook Orlando Sa nog het veld in te jagen. Ook dat mocht niet baten voor de Rouches, het bleef 0-0.