Arnaut Danjuma Groeneveld (2) en Siebe Schrijvers hebben Club Brugge de zege geschonken tegen een zwak KV Kortrijk. De wedstrijd lag na zeven minuten al een beslissende plooi na een koppel goals van Danjuma.

Door de afwezigheid van Wesley nam Siebe Schrijvers plaats naast Jelle Vossen, ook Dion Cools kreeg een basisplaats. Danjuma brak al na drie minuten de ban door de typische actie vanop links. Idir Ouali was het pionnetje, de verste hoek de plaats waar het schot van de Nederlander belandde. "Eéntje is geentje", dacht Danjuma. Dus zette hij Ouali nog eens ter plaatse, schoot hij nog eens raak in de verste hoek en stond KVK al na zeven minuten op 2-0 achterstand.

De dribbelkont gaf met zijn twee snelle goals een pijlsnel nekschot aan Kortrijk, dat duidelijk nog op zoek is naar zichzelf. Club liet het na om echt keihard door te duwen. Hans Vanaken streelde nog even de dwarsligger met een vrijschop, terwijl Thomas Kaminski Danjuma geen hattrick door een verraderlijk schot van de Nederlander te pareren.

Larry Azouni
moest het Kortrijkse schip mee recht houden ter vervanging van Ouali. Schrijvers kogelde het schip echter de dieperik in dankzij een leuke lichaamsbeweging en dito schot. 3-0 vlak na rust en het nochtans beter gestarte Kortrijk met het hoofd tussen de schouders.

Gelukkig zocht Club niet al te vaak het gaspedaal op, ook al omdat de regen met bakken uit de lucht bleef vallen. Lois Openda kreeg een kans om zich te bewijzen, en greep die met enkele leuke dribbels. Ook hij wist natuurlijk dat de wedstrijd er allang op zat. Eigenlijk al na zeven minuten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De tweede goal van Danjuma. Je kan het blind voorspellen hoe het gaat gebeuren met wingers à la Danjuma, maar toch is het moeilijk verdedigen. Ouali weet er alles van, maar het is toch vooral de verdienste van de aanvaller om tweemaal haarfijn toe te slaan.
de MAN
van de match
Opnieuw Danjuma. Groeneveld was met zijn dribbels en snelheid meermaals een probleem voor de twijfelende verdediging van Kortrijk.
onze MENING
over de match
Club Brugge voetbalde bijzonder snel vanuit de luie zetel, al was die kletsnat door de regen. Daardoor blijft het moeilijk oordelen hoe goed dit Club echt is. Feit blijft dat na Izquierdo en Limbombe er nu wéér een linksbuiten staat die staalhard kan uithalen naar de verste hoek. Kortrijk sleurt zich door het zware seizoensbegin, zoveel is zeker.