Op de tweede speeldag van de reguliere competitie speelden Genk en STVV 1-1 gelijk. Doelpunten werden gescoord door Malinovskiy en de ingevallen Endo. De Limburgse derby was er een met heel veel kansen voor de thuisploeg, maar een verdienstelijk STVV gaat met een punt naar huis.

Het was thuisploeg Genk dat het best begon aan de eerste helft. De mannen van trainer Clement waren gretig om een goede prestatie neer te zetten en de drie punten in de Luminus Arena te houden, al dacht provinciegenoot STVV daar anders over. De Genkse schoten op doel waren ontelbaar, maar de grootste kans uit de eerste helft was weggelegd voor de Oekraïner Malinovskiy. Zijn vrije trap zoefde over de muur en spatte uiteen op de dwarsligger. STVV-doelman Steppe zat er weliswaar nog met een handje tussen. Aan de overkant zorgde centrumspits Boli voor het grootste gevaar. Hij dook op het half uur plots alleen op voor Genk-doelman Vukovic, die alle moeite van de wereld had om de Ivoriaan van een doelpunt te houden. Zo gingen we rusten met een 0-0 gelijkspel.


Ook in de tweede helft nam thuisploeg Genk het initiatief in de eerste Limburgse derby van het nieuwe voetbalseizoen. Het schakelde een versnelling hoger, waardoor STVV het zichtbaar moeilijker kreeg. De Kanaries kregen de gaten niet meer dichtgelopen en waren genoodzaakt heel wat overtredingen te maken om Genk van het scoren te beletten. Andermaal kreeg Malinovskiy de kans om zijn traptechniek te showen aan het publiek. Hij haalde vervolgens verschroeiend uit en bracht zijn ploeg verdiend op voorsprong. Het leek er op dat de thuisploeg nu over STVV zou walsen.

STVV-trainer Brys dacht daar anders over en gooide vers bloed in de strijd. Endo kwam meteen een moegestreden Bezus vervangen en schoof niet veel later de gelijkmaker voorbij Genk-doelman Vukovic. Met nog een kleine twintig minuten te spelen zetten de Genkenaren nog alles op alles en troffen ze nog maar liefst drie (!) keer de lat of paal. Het mocht echter niet zijn en zo snoepten de Kanaries Genk meteen een puntje af. Eindstand: 1-1 en op naar de volgende speeldag.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vlak na het doelpunt van Malinovskiy kwam Endo een moegestreden Bezus vervangen. De Japanner van STVV bracht een nieuwe wind in de ploeg en scoorde vrijwel meteen de gelijkmaker.
de MAN
van de match
Ook hier zouden we kunnen kiezen voor de Japanner Endo, die zijn ploeg met zijn goal een punt schenkt op het veld van de rivaal.
onze MENING
over de match
Het was een zalige Limburgse derby met veel kansen voor thuisploeg Genk, dat verdiende te winnen. STVV snoepte de provinciegenoot op een diefje een punt af, maar dat is het mooie aan voetbal.