Antwerp was heer en meester, vooral in een sterke eerste helft, maar de Bosuil kreeg geen doelpunten te zien. Nochtans kreeg de thuisploeg kans na kans, maar Kaminski hield zijn netten droog. Aan de overzijde kreeg Kortrijk geen enkele mogelijkheid, maar toch gaan de 'Kerels' met een punt naar huis.

Na de winst van vorige week in Charleroi, mocht Antwerp dit seizoen voor het eerst voor eigen volk aantreden. Dat ging uiteraard weer gepaard met veel sfeer en ook de spelers hadden er duidelijk zin in gekregen. Er was nog geen halve minuut gespeeld of Kaminski moest al aan de bak om Rodrigues het scoren te beletten. De thuisploeg hield het gaspedaal ingedrukt en Kortrijk kwam maar niet onder de druk uit. Op een hoekschop leek Arslanagic de 1-0 te gaan binnenkoppen, maar Kaminski had een prima redding in huis.

Het verdere spelbeeld van de eerst helft veranderde helemaal niet. Vooral Hairemans en Rodrigues kregen de ene schietkans na de andere, maar de bal weigerde voorlopig in de touwen te hangen. Ook nieuwkomer Bolingi kreeg nog een dot van een kans, maar ook hij kwam niet tot scoren. Dat we gingen rusten zonder doelpunten was dan ook een mirakel na 45 minuten eenrichtingsvoetbal.

Ook na de koffiepauze was de eerste doelkans voor Antwerp. Bolingi kon een voorzet vanop rechts echter net niet in doel verlengen. De thuisploeg was nog steeds de betere ploeg, maar toch waren de tegenprikken iets minder dreigend. Op grote kansen was het wachten op invaller Lamkel Ze, die ook tot tweemaal toe niet kon besluiten. In de slotfase speelde Kortrijk het wat slimmer door hier en daar wat seconden te winnen en de bal wat langer in de ploeg te houden. Met resultaat, want Antwerp kwam ook in de staart van de wedstrijd, niet meer tot scoren.

Zo kon het 'Stamnummer 1' zichzelf niet belonen na een wervelende eerste helft, en laat het de kans liggen om meteen 6 op 6 te pakken. De troepen van Glen De Boeck daarentegen telden op het einde van de rit geen enkele doelpoging, maar toch volstond dat voor een puntje...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bij een scoreloos gelijkspel zijn er niet al te vaak veel kantelmomenten geweest. Laten we het dan misschien houden bij de eerste kans van Arslanagic. Kaminski had een goede reflex en zo was de toon gezet: Kortrijk hield de hele wedstrijd stand.
de MAN
van de match
Weinig in het oog springende namen vandaag. Bij Antwerp was vooral Rodrigues een gesel voor de Kortrijkse verdediging, maar bij de bezoekers stond ene Kaminski steeds in de weg. Niet dat hij veel wonderbaarlijke reddingen moest doen, maar hij stond er wanneer het nodig was...
onze MENING
over de match
Een 0-0 is meestal het gevolg van een flauwe wedstrijd. Niet vandaag, want kansen kregen we, vooral in de eerste helft, genoeg te zien. Alleen was Antwerp niet echt efficiënt vandaag en kon het zichzelf niet belonen. Kortrijk weerde zich wel, met een sterke Kagelmacher en een uitstekende Kaminski, maar liet toch echt wel bijzonder weinig zien vandaag. Geen enkel schot op doel, dat moet toch al een tijdje niet meer gebeurd zijn denk ik... Straf dat de 'Kerels' daarmee toch een puntje behalen...