Waasland-Beveren en Standard hebben de tweede speeldag geopend met een scoreloos gelijkspel. De Rouches kwamen voor rust het dichtst bij een doelpunt maar Roef stond pal. Na de pauze dreigde de thuisploeg op de counter.

Waasland-Beveren en Standard trapten de tweede speeldag van de Jupiler Pro League op gang. De bezoekers kwamen na de overwinning tegen KAA Gent op de openingsspeeldag met vertrouwen op het veld. De Rouches begonnen dan ook het beste aan de wedstrijd met een eerste poging van Luyindama na enkele minuten, maar de bal ging naast. De thuisploeg probeerde het evenwicht te herstellen maar slaagde daar nooit in.


Na de drankpauze ging Standard opnieuw uitdrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt. De poging van Marin was net niet precies genoeg om Davy Roef te verrassen. De doelman van Waasland-Beveren ontpopte zich tot de beste man van de eerste helft met nog enkele reddingen. Vooral de save op een kopbal van Djenepo mocht er zijn.


Na de pauze kregen we hetzelfde beeld te zien, tot Van Damme plots Badibanga heerlijk in de ruimte stuurde. De aanvaller leek vervolgens te lang te wachten, maar kreeg da bal dan toch nog tot bij Forte, die vervolgens te makkelijk naar de grond ging. Ref Van Driessche gaf geen krimp en liet doorspelen. Ook de VAR zag er geen graten in.


Na een dik uur maakte verloren zoon Mehdi Carcela zijn rentree bij Standard. De kwaliteitsinjectie was meteen duidelijk toen diezelfde Carcela Mpoku perfect wegstuurde. De bal kwam vervolgens bij Emond, maar de spits werkte te zwak af om Roef te kloppen.


Het antwoord van Waasland-Beveren liet niet lang op zich wachten. Van Damme mocht plots ver oprukken met de bal aan de voet en trapte vervolgens richting doel. Ochoa kon de bal niet klemmen waarna Ndao de rebound staalhard op de lat trapte. De spits werd ook afgevlagd voor buitenspel.


In de slotfase was het opnieuw Mehdi Carcela die alle aandacht naar zich toe trok, al was het deze keer wel op een negatieve manier. Boljevic was op weg om een counter op te zetten, toen Carcela hem te duidelijk neerhaalde. Ref Van Driessche twijfelde niet en stuurde hem van het veld met een rode kaart. Zo eindigde de partij op een scoreloos gelijkspel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Davy Roef pakte na een half uur uit met een fantastische redding op een kopbal van Djenepo. 
de MAN
van de match
De doelman van Waasland-Beveren speelde een goede wedstrijd en hield zijn netten schoon. Hij is meer dan terecht de man van de wedstrijd.
onze MENING
over de match
Standard vergat om voor de rust de match naar zich toe te trekken en de wedstrijd al in een beslissende plooi te leggen. In de tweede helft was het Waasland-Beveren dat het gevaarlijkst was op de counter. Een puntendeling is zo een logische uitslag.