Antwerp heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Eén doelpunt van Yatabaré volstond om de volle buit te pakken op het veld van Charleroi.

Charleroi begon het best aan de wedstrijd, maar de thuisploeg werd na een kwartier wel al koud gepakt. De eerste poging van Antwerp zorgde immers meteen voor het openingsdoelpunt. Mandanda duwde het schot van Hairemans nog uit zijn doel, maar op de herneming van Yatabaré had de doelman geen antwoord: 0-1.

De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Opare redde de Antwerpse meubelen op de doellijn, het schot van Dessoleil strandde tegen de deklat. Diezelfde Dessoleil zag zijn schot even later nipt naast gaan. Aan de overkant liet Antwerp zich nog één keer zien. Hairemans devieerde een voorzet centimeters naast.

Meteen na de pauze was het bijna raak voor Charleroi. Arslanagic probeerde een voorzet te ontzetten, maar raakte de bal compleet verkeerd. Via het hoofd van Bolat ontsnapte de verdediger aan een eigen doelpunt. Bij Charleroi ging Mandanda dan weer bijna in de fout. Zijn slechte balcontrole werd niet afgestraft door Hairemans.

Charleroi moest op zoek naar de gelijkmaker, maar echte doelkansen kreeg de thuisploeg niet bij elkaar gevoetbald. Mazzu gooide met Rezaei en Perbet twee nieuwe spitsen in de strijd, maar ook zij konden het tij niet keren. Antwerp hield uiteindelijk makkelijk stand. Pas in de absolute slotseconden kwam Charleroi nog dicht bij de gelijkmaker, maar Dessoleil kopte te centraal in de handen van Bolat.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De redding op de lijn van Opare. Antwerp had net de 0-1 gemaakt, toen Opare een schot van Benavente op de doellijn keerde. 
de MAN
van de match
Yatabaré. De middenvelder zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij was bovendien zeer bedrijvig, zowel verdedigend als aanvallend.
onze MENING
over de match
Charleroi had meer verdiend dan een nederlaag. Zeker in de eerste helft was de thuisploeg de beste ploeg met de meeste kansen.