Anderlecht heeft het seizoen afgetrapt met een vlotte overwinning op het veld van KV Kortrijk. Paars-wit won met 1-4 na drie doelpunten van Ivan Santini en één van Landry Dimata.

Anderlecht, met de jongeren Cobbaut, Bornauw en Saelemaekers in de verdediging, kwam al vroeg op voorsprong via Santini. De voormalige aanvaller van Kortrijk kopte al na drie minuten de 0-1 in een boogje over Kaminski in doel. De thuisploeg probeerde te reageren via een bedrijvige Ouali, die zonder succes drie keer een poging waagde.

Vlak na het halfuur verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Bornauw verstuurde een prima crosspass richting Saelemaekers, die op zijn beurt de bal op het hoofd van een inlopende Dimata schilderde. De aanvaller knikte het leer voorbij Kaminski in doel en tekende zo voor 0-2.

Kortrijk kwam met goede moed uit de rust, maar hing vrijwel meteen in de touwen. Dimata liet een opgelegde kans nog onbegrijpelijk liggen, maar Santini kon aan de tweede paal de 0-3 toch tegen de netten prikken. Met nog ruim twintig minuten op de klok zou de Kroaat zijn partij bekronen met een derde doelpunt. Na een flater achterin bij Kortrijk pakte hij uit met een prima stiftbal en zette hij de 0-4 op het scorebord.

Dit leek ook de eindstand te worden, maar enkele minuten voor affluiten moest Didillon zich dan toch omdraaien nadat Vranjes een voorzet ongelukkig in eigen doel werkte. De wedstrijd eindigde op 1-4, een leuke seizoensopener voor Anderlecht.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na enkele minuten tekende Santini al voor de openingstreffer, een klap die Kortrijk nooit meer te boven zou komen.
de MAN
van de match
Ivan Santini kroonde zich met drie doelpunten tot matchwinnaar in Kortrijk.
onze MENING
over de match
Een experimenteel Anderlecht won verdiend van een zwak Kortrijk, dat uit een ander vaatje zal moeten tappen wil het niet in de problemen komen dit seizoen.