Junior Edmilson verlaat Standard en gaat voor het Qatarese Al-Duhail voetballen. Dat maakte hij zondagavond zelf bekend nadat hij met Standard met 2-1 het onderspit had moeten delven in de Supercup tegen Club Brugge.

Edmilson speelde zondag nog de volledige wedstrijd en legde in de 50ste minuut de eindstand vast. De Braziliaanse Belg is een jeugdproduct van Standard, maar startte zijn profcarrière in 2012 bij Sint-Truiden. In januari 2016 keerde de 23-jarige flankaanvaller naar zijn jeugdclub terug. Hij had er nog een contract tot einde volgend seizoen, maar tekende nu een contract voor vier seizoenen bij de Qatarese kampioen Al-Duhail

Standard casht naar verluidt 5,5 tot 6 miljoen euro voor de transfer, waarvan een deel wel nog naar Sint-Truiden gaat. Zelf zou Edmilson in Qatar jaarlijks 2,5 tot 3,5 miljoen euro gaan verdienen.

"Dit was mijn laatste match voor Standard", verklaarde Edmilson in Brugge. "Ik ben triest, want wou de club nog deze prijs schenken. Nog één keer heb ik alles gegeven. Maandag vertrek ik al naar Qatar. Ik weet dat er kritiek zal komen op deze stap in mijn carrière, maar wil mijn familie een mooie toekomst kunnen garanderen. De kritiek raakt me dus niet, mentaal ben ik sterk."