Zulte Waregem speelde in Petegem tegen het Israëlische Hapoel Haifa. Het kwam op achterstand, maar speelde alsnog gelijk. Roeselare won van Oostende.

KV Oostende vatte de West-Vlaamse derby niet aan met zijn beste elftal. Op Zarko Tomasevic en Aleksandar Bjelica na raakte niemand van de basisopstelling vorig seizoen aan meer dan tien wedstrijden. Ook de herstelde Nicolas Rajsel en nieuwkomers Fashion Sakala, Fabrice Ondoa en Indy Boonen stonden aan de aftrap.

KSV Roeselare
stelde wel zijn sterkste ploeg op. Aan de rust stonden de troepen van Gert Verheyen dan ook 0-3 in het krijt na doelpunten van Thibaut Van Acker (19.), Ben Yagan (31., penalty) en Godwin Saviour (45.+2). Na de pauze bracht Bjelica (50.) de kustploeg terug in de wedstrijd, Sakala (65.) scoorde de aansluitingstreffer. Rajsel had de gelijkmaker aan de voet, maar de 3-3 strandde op de paal. Vrijdag ontvangt KVO het Kroatische Dinamo Zagreb in de Versluys Arena.

In het Oost-Vlaamse Petegem begon Zulte Waregem met een sterke ploeg (zonder Théo Bongonda) heel zwak tegen Hapoel Haifa. De Israëli's profiteerden heel vroeg van matig verdedigen en kwamen dankzij Radu Ginsari al na vier minuten op voorsprong.

Essevee nam de partij nadien wel in handen. Hamdi Harbaoui en Nill De Pauw kwamen dicht bij een doelpunt, maar het was Onur Kaya (31.) die met een knappe volley de bordjes in evenwicht bracht. Na de rust werd niet meer gescoord. Zondag sluit Zulte Waregem zijn voorbereiding af met een thuiswedstrijd tegen AZ.