Het feit dat Kroatië de WK-finale gehaald heeft, is geen goed nieuws voor AA Gent. Daardoor zullen de Buffalo's het in de eerste competitieweken zonder doelman Lovre Kalinic moeten doen.

Kroatië speelt zondag in Moskou de WK-finale tegen Frankrijk. De kans dat Kalinic zal meespelen is klein. Danijel Subasic is immers de Kroatische nummer 1. Enkel in de (overbodige) groepsmatch tegen IJsland mocht Kalinic zijn opwachting maken. Maar omdat Kalinic na het WK sowieso drie weken vrijaf krijgt, moet AA Gent bij de competitiestart een andere doelman onder de lat zetten.

"We zijn erop voorzien", zegt voorzitter Ivan De Witte in Het Laatste Nieuws. "Met Coosemans en Thoelen hebben we goeie back-ups. We zijn als club heel blij dat we een speler in de finale van het WK hebben. Ik denk niet dat veel Belgische clubs dat al ooit konden zeggen. Dit kan een en ander op gang brengen qua belangstelling, maar ik ga er toch van uit dat Lovre bij AA Gent blijft."

AA Gent begint op vrijdag 27 juli aan de Jupiler Pro League met een uitmatch op Standard. Op 4 augustus speelt AA Gent op de tweede speeldag thuis tegen Zulte Waregem. Op 12 augustus, in de thuismatch tegen Waasland-Beveren, wordt Kalinic wel opnieuw onder de Gentse lat verwacht. Of hij op 9 augustus zal aantreden in de eerste Gentse match in de voorronde van de Europa League is nog een open vraag.