Zowel AA Gent als KV Kortrijk leken donderdag in hun oefenmatch op een nederlaag af te stevenen, maar ze konden daar allebei nog net een stokje voor steken. STVV boekte een ruime overwinning.

Op stage in het Nederlandse Arnhem nam AA Gent het op tegen PAOK Saloniki. De Griekse vicekampioen kwam na 28 minuten op voorsprong via de Braziliaan Leo Jaba. Pas diep in de toegevoegde tijd kwamen de Buffalo's langzij dankzij een treffer van de Oekraïner Igor Plastun. Eerder won Gent al zes oefenduels, telkens tegen Belgische tegenstanders uit de lagere klassen.

KV Kortrijk oefende donderdag tegen zo'n 'lagereklasser'. De Kerels hadden het niet makkelijk tegen 1B-club Roeselare. Op Schiervelde kwam de thuisploeg in de 20ste minuut op voorsprong via Saviour Godwin. De redder van Kortrijk was Jovan Stefanovic, die in de 90ste minuut gelijkmaakte. Kersverse aanwinst Ilombé Mboyo mocht in de 65ste minuut invallen bij KVK. In de 74ste minuut deed hij de netten trillen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ook STVV werkte donderdag een oefenmatch af. Spouwen-Mopertingen, uit de tweede amateurliga, was echter geen partij voor de Kanaries. STVV haalde uit met 0-8.