KRC Genk pakt als eerste club in België uit met een hybride grasmat. Ook nieuw is dat er langs de rand van het veld een blauwe kunstgraszone komt met daarop het logo en de slogan van de Limburgse club.

Deze week zijn de werken gestart voor de installatie van een nieuwe, hybride grasmat in de Luminus Arena. De natuurlijke grasmat die in maart werd gelegd wordt verstevigd met maar liefst 20 miljoen hoog performante polypropyleenvezels. Tarkett Sports (voormalige Desso Sports te Dendermonde) realiseert de GrassMaster mat, waarbij kunstvezels 18 cm diep in de bodem worden geïnjecteerd, om de 2 cm.

Het bijzondere gebeurt ondergronds, waar de natuurgraswortels zich hechten aan de kunstvezels, met als resultaat een verstevigde mat, goed bespeelbaar in alle weersomstandigheden. De greenkeepers van KRC Genk krijgen voor het toekomstige onderhoud begeleiding en opleiding van onder meer Dan Duffy van Swansea City, die al drie keer de trofee 'Premier League Groundsman of the Year' in de wacht sleepte.

De eerste aftrap op de nieuwe mat zal gegeven worden op zaterdag 21 juli, bij de galawedstrijd op de fandag tegen het Griekse Olympiakos. Leuk detail voor de supporters: ook de kunstgraszone rond het veld wordt vernieuwd. Deze wordt volledig blauw, met hierop op twee plaatsen het clublogo in het wit met de slogan "Mijn ploeg. Voor altijd."