RSC Anderlecht is er niet in geslaagd zijn tweede voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen te winnen. De oefenpot op het veld van KSK Heist, een club uit de eerste nationale amateurklasse, eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Paars-wit trainde donderdag voor het eerst en nam het vrijdag al op tegen RWDM. Zonder veel glans won Anderlecht de Brusselse derby met 1-0 dankzij Landry Dimata. De spits van Wolfsburg verliet Molenbeek wel geblesseerd en bleef in Heist aan de kant. Ondanks weinig inspirerend voetbal klom de Belgische recordkampioen op voorsprong via Amuzu. In een zwakke tweede helft kwamen de Kempense amateurs op gelijke hoogte via Tambeur. Anderlecht zocht het winnende doelpunt, maar scoren lukte niet meer. Na de twee moeilijke oefenmatchen trekt paars-wit op stage.

In zijn seizoensopener koos Standard voor een korte verplaatsing naar Sprimont. Het jonge elftal van Michel Preud'homme liep al snel 0-4 uit, dankzij Patoulidis, Emond (2x) en nieuwkomer Bastien, die als nummer 10 werd uitgespeeld. In een matige tweede helft slaagde Sprimont erin twee keer te scoren, Liongola legde de 2-5 eindstand vast.

Met de ochtendtraining in de benen zakten de spelers van STVV af naar Wellen voor hun eerste oefenwedstrijd tegen de club uit de derde amateurklasse. De Kanaries van coach Marc Brys wonnen na een pot eenrichtingsvoetbal vlot met 0-6 (rust: 0-3). Boli (2x), nieuwkomer De Bruyn, Janssens, Asamoah en Abrahams namen de doelpunten voor hun rekening.