24 spelers tekenden woensdag present op de eerste training van Standard. Grote afwezige was Junior Edmilson.

Niet alleen Junior Edmilson ontbrak. Ook Paul-José Mpoku, Christian Luyindama, Collins Fai, Gojko Cimirot en Uche Agbo waren er niet, maar zij kregen de toestemming om nog een extra week vakantie te nemen. Ook doelman Guillermo Ochoa is er uiteraard nog niet, want hij speelt met Mexico op het WK in Rusland en hetzelfde geldt voor Mehdi Carcela met Marokko. Junior Edmilson werd maandag wel al op de club verwacht, maar kwam niet opdagen.

"Ook Junior Edmilson heeft aan de directie een extra week vakantie gevraagd, maar die werd hem niet toegekend", legt Michel Preud'homme uit in La DH. "Alleen spelers die voor interlands werden opgeroepen hebben extra vakantie gekregen. Junior Edmilson dus niet."

Probeert Edmilson, één van de smaakmakers van Standard in de Jupiler Pro League Play-Offs, door zijn kat te sturen een transfer te forceren? Volgens de entourage van de speler is dit niet het geval en wil hij enkel wat extra vakantie omdat hij zich na het einde van de Jupiler Pro League beschikbaar heeft gehouden voor een eventuele selectie voor de Rode Duivels, die er uiteindelijk niet gekomen is.

"Wij willen graag dat Edmilson bij Standard blijft, ook al weten we dat er aanbiedingen kunnen komen", zegt Preud'homme. "Ik hoop dat we de situatie snel kunnen uitklaren, want ik wil graag met hem samenwerken", onderstreept MPH.

Standard speelt zaterdag een eerste oefentmach, tegen Sprimont uit de derde amateurklasse. Later volgen ook nog duels tegen Borgworm (tweede amateurklasse) en Nancy (Franse tweede klasse). Van 1 tot 8 juli gaan de Rouches op stage naar het Nederlandse Arnhem. Daar staan duels tegen Heerenveen en een nog nader te bepalen tegenstander op het programma. Op 14 juli volgt tot slot nog een oefenmatch tegen Celtic in Glasgow.

Het nieuwe seizoen start officieel op 22 juli met de Supercup tegen landskampioen Club Brugge. Een week later, op vrijdag 27 juli, begint Standard aan de Jupiler Pro League 2018-2019 met een thuiswedstrijd tegen AA Gent.