Michel Preud'homme heeft dinsdag officieel zijn sportieve staf bij Standard voorgesteld. Zijn strafste quote was echter dat hij nooit bondscoach zal worden.

Emilio Ferrera als trainer, Eric Deflandre als assistent-trainer, Renaat Philipaerts als conditietrainer, Jan Van Steenberghe als keeperstrainer, Patrick Asselman als videoanalist en Rudy Heylen als mental coach. Dat dit de mannen zijn die Michel Preud'homme komend seizoen gaan bijstaan, was al langer bekend.

Ook dat MPH naast hoofdcoach ook technisch directeur en vicevoorzitter wordt, is niet nieuw. "Overal waar ik eerder werkte, deed ik wel meer dan alleen maar coachen, maar nu is het ook officieel. Dat maakte deze job voor mij echt interessant", zei hij daarover. "Bovendien mag ik ze uitoefenen bij de club waar het voor mij allemaal begon."

Waar de 59-jarige Preud'homme niet meer zal aan beginnen, is de job van bondscoach. De gewezen doelman verklaart dat Standard zijn laatste opdracht als trainer wordt. "Ik zal 63 zijn als mijn contract afloopt. Dan is het tijd om de trainersbank te verlaten. Net als voor Eric Gerets zal bondscoach worden dus niet voor dit leven zijn."