Goed nieuws voor de fans van Standard en de neutrale supporters van de Jupiler Pro League: Mehdi Carcela zal ook volgend seizoen te bewonderen zijn op de Belgische velden in het shirt van Standard.

"Standard de Liège heeft beslist om de aankoopoptie te lichten in het huurcontract van Mehdi Carcela", staat te lezen op de website van de Rouches.."Onze club feliciteert Mehdi met zijn nieuw contract en wenst hem het allerbeste toe in onze clubkleuren."

Standard nam Carcela eind januari op huurbasis over van het Spaanse Granada. De Marokkaanse middenvelder ontpopte zich tot de smaakmaker en sterkhouder van een in Jupiler Pro League Play-Off 1 swingend Standard. Nu nemen de Luikenaars Carcela dus definitief over.

Het is al derde termijn van Carcela bij Standard. Eerder speelde hij van 2008 tot 2011 en van 2013 tot 2015 bij de Rouches. Voor Carcela wacht nu eerst nog het WK in Rusland. Met Marokko speelt hij in groep B tegen Iran (15 juni), Portugal (20 juni) en Spanje (25 juni).

Er was donderdag ook nog uitgaand transfernieuws op Sclessin. Matthieu Dossevi, vorig seizoen uitgeleend aan FC Metz, stapt definitief over naar de Franse club, die volgend seizoen in de Ligue 2 speelt. "We bedanken Matthieu voor alles wat hij onze club heeft bijgebracht en wensen hem veel succes toe in het verdere verloop van zijn profcarrière", aldus Standard.