Duje Cop, de aanvaller van Standard zat nog in de ruime voorselectie van de Kroatische nationale ploeg, voor de definitieve kern valt hij af. Kalinic van Gent en Mitrovic van Club Brugge zitten daar wel bij.

AA Gent-doelman Lovre Kalinic en Club Brugge-verdediger Matej Mitrovic zijn komende zomer te bewonderen op het WK in Rusland. Standard-aanvaller Duje Cop zat in de ruime voorselectie, maar valt uiteindelijk uit de boot.

Vorige week maakte bondscoach Zlatko Dalic de 32 namen bekend die in zijn voorselectie zaten voor het WK. Amper een week later heeft hij zijn lijst al gereduceerd tot 24 spelers. De Kroatische selectie wordt aangevoerd door Real Madrid-middenvelder Luka Modric, Barcelona-middenvelder Ivan Rakitic en Juventus-aanvaller Mario Mandzukic. Ook Ivan Perisic (Inter Milaan), voormalig aanvaller van Roeselare en Club Brugge, is erbij.

Voor bondscoach Dalic waren de keuzes eenvoudig. "Ik stond niet voor veel dilemma's. Ik geloof rotsvast in de geselecteerde spelers", zei hij.

De Kroatische bondscoach zal toch nog een knoop moeten doorhakken, want de selectie mag maximaal 23 spelers bevatten. Nu heeft hij er 24. Valt er dan toch nog een van onze Jupiler Pro League-Kroaten af?