Charleroi en Standard hebben niet kunnen scoren op de laatste speeldag van Play-Off 1. Standard pakte, als tweede in de stand, nog eens een ticket voor de voorrondes van de Champions League.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Na enkele droge minuten viel de regen plots met bakken uit de luchten dat leidde ook de eerste mogelijkheid in. Rechtsachter Cavanda kapte zijn mannetje vlot uit op het natte veld, en zijn voorzet vond het hoofd van Mpoku, niet de beste kopper. Zijn poging van vlakbij werd gekeerd door een beenveeg van Penneteau.

Het volgende noemenswaardige feit was een technische storing bij de arbitrage. De oortjes deden het een aantal minuten niet, mogelijk te wijten aan het onweer. Na die onderbreking was het even stil, maar dan was er plots Emond. Mpoku stuurde hem mooi langs de verdediging, maar het schot van Emond was te centraal. Charleroi had tot dan weinig laten zien, maar daar kwam in minuut 41 verandering in.

Eerst was er een goede voorzet van Benavente die in laatste instantie werd weggekopt door Collins Fai. Daarna volgde nog een veel grotere mogelijkheid. Cavanda met een veel te korte terugspeelbal op zijn doelman en Rezaei kon de bal meegrissen. De Iraniër gleed uit, maar kon de bal alsnog tot Baby passen. Diens schot met links ging enkele centimeters naast de kooi van Ochoa. Daar kwam Standard goed weg. In de toegevoegde tijd was het opnieuw Rezaei die werd diepgestuurd. Ditmaal na goed storingswerk van Benavente. Het schot van de Iraanse goalgetter ging in het zijnet.

Sa Pinto hoopte op een betere tweede helft van zijn team en dropte Carcela in de ploeg, maar ook die kon het tij niet echt keren. Charleroi was overigens ook minder dreigend in de tweede periode. Opnieuw was het wachten op de betere kansen tot aan het einde van de periode. Eerst kon Cop alleen doorlopen na een gewonnen kopduel van Mpoku. Het gekruiste schot van Cop was niet verrassend genoeg voor Penneteau.

Nog geen minuut later zette Carcela Edmilson alleen voor doel. Ook hij koos voor een gekruist schot, opnieuw te voorspelbaar. Daarna werd Charleroi als het ware omsingeld, maar het slaagde er wel in om de nul te houden. Charleroi eindigt zo laatste in Play-Off 1, Standard plaatst zich nog eens voor de voorrondes van de Champions League.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Enkele minuten voor de rust versierde Charleroi twee uitstekende kansen. Eerst miste Baby, daarna trapte Rezaei in het zijnet. Als er gescoord had kunnen worden, dan was het toen wel.
de MAN
van de match
Sa Pinto verzorgde het spektakel aan het einde van de match en op een positieve manier. Hij zwaaide naar het publiek en knuffelde met zijn spelers. Op het veld waren er niet echt uitblinkers.
onze MENING
over de match
Verdiend gelijkspel. Standard verloor dus maar een keer in Play-Off 1, een uitzonderlijke prestatie.