Met drie trofeeën verlaat Club Brugge AutoWorld in Brussel. Tijdens het Pro League Gala vielen drie Club-leden in de prijzen.

Wesley: 'Geen verrassing'

Wesley Moraes is een man van weinig woorden. Hij spreekt liever op het veld, vandaar ook zijn trofee als Rookie of the Year. "Ik wil mijn teammaten, supporters en de 'presidente' van Club Brugge bedanken", aldus de boomlange spits. "Ik ben heel blij met deze prijs. Ik ben niet verrast. Ik heb goed en hard gewerkt dit seizoen. Uiteraard verdien ik deze prijs." Het feestje was leuk gisteren, klonk het. "Maar niet zo leuk als in Brazilië", eindigde hij met een kwinkslag.

Vanden Stock: 'Mis het nog niet'

Roger Vanden Stock kreeg misschien wel de meest gewaardeerde trofee. "Ik kreeg er tegenwoordig veel", opende hij met de glimlach. "De enige die echt belangrijk is, is de kampioenentrofee. Maar het doet plezier om erkend te worden na al die jaren hard werk. Ik kom nog wel naar het voetbal, maar het is anders. Ik zal het nog wel missen, maar het leven met de familie krijgt toch mijn voorkeur. Ik ben ouder: het is tijd om te genieten. Ik heb vijf weken in de bergen gezeten. Eén wedstrijd zag ik, maar verder ben ik nu weer aan het golfen."

Leko: 'Prijs voor iedereen'

"In mijn hoofd was deze individuele trofee niet van tel", antwoordde de Coach of the Year weinig verrassend. "Ik ben dankbaar, iedereen op de club krijgt een stukje van deze trofee. Vooral mijn familie, voor wie het een moeilijk jaar was met up en downs. Twee mannen lijken nu slim, maar voor hen was het een moeilijke beslissing om mij vorige zomer aan te stellen: Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert." Dat ook Vanaken en Wesley in de prijzen vielen, doet deugd. "Na ons fantastisch jaar met al die punten en het voetbal maakt dit me trots. Vanaken heeft schwung, Wesley toekomst."