Roger Vanden Stock zwaaide in maart dit jaar af als voorzitter van RSC Anderlecht. Na 22 jaar aan het roer te hebben gestaan van 's lands recordkampioen ontvangt de gewezen voorzitter de Lifetime Achievement Award van de Pro League.

Eind maart kwam er een einde aan twee generaties Vanden Stock in het Astridpark, met vader Constant die de club sinds 1971 leidde en zoon Roger die in 1996 overnam. Tijdens zijn voorzitterschap haalde Roger elk jaar Europees voetbal en kon er in het Constant Vanden Stockstadion tien keer gevierd worden tijdens een titelfeest.

In totaal was Vanden Stock 42 jaar aanwezig op Anderlecht. Een zelden gezien trouwheid in het huidige voetbal, waardoor een prijs als een Lifetime Achievement Award een logisch maar zeer gewaard gevolg heeft. De Pro League kon dan ook al die jaren op de leider op Anderlecht rekenen.

De trofee werd uitgereikt door de CEO van de Pro League, Pierre François. "Ik wil iemand bedanken die zoveel gegeven heeft aan het Belgisch voetbal", aldus de CEO. "Ik heb de eer en het geluk gehad om enkele maanden met hem samen te hebben gewerkt toen hij nog voorzitter was." Roger werd samen met zijn vrouw op het podium geroepen om zijn trofee in ontvangst te nemen en kreeg een welverdiende staande ovatie. "Ik ben zeer emotioneel, zeker omdat mijn vrouw ook bedankt wordt. Het voetbal blijft voor eeuwig in mijn hart, maar nu is het enkel nog voor het plezier."