Cercle Brugge dwong vorige maand de promotie naar de Jupiler Pro League af. Eén van de grootste bijdragen daarvoor werd geleverd door Xavier Mercier, die zijn seizoen beloond ziet met een verkiezing tot Beste Speler van het Jaar in de Proximus League.

Mercier verhuisde deze zomer van KV Kortrijk naar Cercle Brugge. Een stapje achteruit zou men denken, maar de Franse middenvelder deed qua spel net het omgekeerde. 9 goals en evenveel assists: daarmee kon Mercier Cercle mee naar een nieuwe periode in de Jupiler Pro League helpen.

In de promotiewedstrijden was hij de man die in de terugwedstrijd de 1-0 op het bordje zette en zo de score over twee wedstrijden weer gelijk zetten alvorens Cercle het helemaal af zou maken. Mercier speelt sinds januari 2016 in België, waar hij eerst nog terechtkwam bij KV Kortrijk. Daar deed hij er 46 wedstrijden over om zeven goals en zeven assists te maken.

Cercle domineerde de top-twee, want Cardona (89 stemmen) werd tweede na Mercier (21§ en voor Hernan Losada (Beerschot Wilrijk, 80).