KV Oostende-verdediger Ramin Rezaeian en Charleroi-aanvaller Kaveh Rezaei horen bij de voorselectie van Iran voor het WK in Rusland. Dat meldde de Iraanse voetbalbond FFIRI zondag. Ook spits Reza Ghoochannejhad (ex-Standard en ex-Sint-Truiden) zit bij de 35-koppige voorselectie.

In de voorselectie van de Portugese bondscoach Carlos Queiroz zitten amper elf spelers die in het buitenland voetballen, de rest speelt in de Iraanse competitie. De 28-jarige Rezaeian (25 caps, 2 goals) en de 26-jarige Rezaei (7 caps, 1 goal) zijn de enige twee spelers uit de Jupiler Pro League. Maar met de 30-jarige Reza Ghoochannejhad, die van 2012 tot 2015 bij Sint-Truiden en Standard voor doelpunten zorgde en nu bij Heerenveen voetbalt, is er nog een derde speler met een Belgische link in de voorselectie.

Hij is, samen met AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh, een van de bekendste namen op de lijst. Ten laatste op 4 juni moet de definitieve selectie aan de FIFA overgemaakt worden. Iran begint het WK in groep B op 15 juni tegen Marokko. Vervolgens treft het Spanje op 20 juni en Portugal op 25 juni.