Club Brugge had genoeg aan een punt bij Standard en dat pakte het ook. Na een moeilijk begin kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en maakten gelijk na een doelpunt waar lang over nagekaart zal worden.

Bij Standard kwam Pocognoli in de plaats van de geschorste Fai. Agbo kwam dan weer terug uit schorsing. Selahi verdween daardoor naar de bank. Ivan Leko dropte Vanaken opnieuw in de basis nadat hij de vorige match in Charleroi nog op de bank begon. Clasie verhuisde naar de bank. Vossen mocht ook starten, in de plaats van Dennis.

Standard zette Club meteen onder druk en dat resulteerde onder andere in drie hoekschoppen. De derde was raak. Horvath kon de poging van Luyindama nog redden, maar Laifis mikte de rebound binnen. Na de verschroeiende start herstelde Club het evenwicht, maar kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Standard kreeg nog kansjes via Edmilson, Emond en Carcela. Club dreide een eerste keer via Vanaken, maar Ochoa redde. De Mexicaan stond ook paraat op de poging van Wesley.

Maar het venijn zat in de staart van de eerste helft. Vormer recupereerde de bal met een sliding in de zestien en leek die ook met de hand te raken. Vossen trapte nadien binnen. Na consultatie van de VAR werd het doelpunt toch goedgekeurd. Standard kreeg nog één grote kans. Mpoku kon aan de tweede paal zelfs scoren, maar stond net buitenspel na de pas van Laifis.

Na de pauze hield Club de wedstrijd onder controle. Het kwam zelfs dichtbij een voorsprong na een scherpe actie van Diatta en schot van Cools. Ochoa redde. Standard vond geen opening meer en Edmilson probeerde het dan maar van ver. Horvath zat goed bij de harde knal. Daar bleef het bij. Club had het punt waarvoor het naar Luik gekomen was en pakt zo de titel!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vormer glijdt naar de bal in de zestien. Hij lijkt die ook met de hand te raken, maar na consultatie van de VAR ziet de scheids er geen (bewust) handspel in. 
de MAN
van de match
Mechele. Miste nog geen seconde dit seizoen en speelde ook nu weer een onopvallende maar secure wedstrijd. Reden genoeg om hem deze bekroning te geven.
onze MENING
over de match
Standard startte furieus maar kon dat niet volhouden. Club herstelde en nam over. De gelijkmaker was dan ook verdiend, al was de manier waarop discutabel.