STVV heeft op de negende en voorlaatste speeldag van play-off 2 aangeknoopt met de zege. Het versloeg in een aantrekkelijke en spannende wedstrijd Antwerp met 1-2. Voor de rust kwam STVV op een comfortabele 0-2 voorsprong via Legear en Akpom. De treffer van Jaadi in de tweede helft volstond niet voor Antwerp om het verlies af te wenden.

Beide partijen lastten een lange studieronde in het begin van de wedstrijd in. Antwerp begon het best aan de partij, maar het was STVV dat de eerste kans kreeg. Op een vrije trap van Bezus kopte Akpom naast.

Daarna stak Antwerp voor de eerste keer zijn neus aan het venster. Het schot van Hairemans kon Pirard echter niet verontrusten. Ook Borges kon zijn schot niet kadreren.

In minuut 26 kwam STVV onverwacht op voorsprong. Na een listige steekpass van Bezus kon Legear alleen op Bolat afgaan. De spits van STVV bleef koelbloedig en legde de bal naast de keeper van Antwerp in doel. Zo kwam STVV op een 0-1 voorsprong.

Na de 0-1 kreeg Antwerp meteen een uitstekende mogelijkheid. Na een prima pass van Jaadi kwam de bal bij Owusu terecht die Pirard probeerde te lobben. De bal ging echter voorlangs.

STVV toonde zich efficiënter en diepte de score na het halfuur uit. Legear bereikte Akpom en die zette zijn ploeg met een kopbal op 0-2. Meteen daarna kreeg opnieuw Akpom een uitstekende kans op de 0-3, maar zijn kopbal strandde op de paal. De rebound van Legear ging in het zijnet.

Antwerp kon voor de rust daar niet veel meer tegenoverstellen. Een schot van Niangadou kon Pirard niet bedreigen. Zo gingen beide ploegen de rust in bij een 0-2 tussenstand.

De tweede helft begon meteen goed voor Antwerp. Na amper 5 minuten spelen kon Jaadi de aansluitingstreffer overhoeks binnentrappen. Zo zat Antwerp opnieuw in de wedstrijd. Antwerp schoot wakker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Hairemans kwam dicht bij een doelpunt, maar zijn gekruisd schot ging rakelings naast. Ook een mislukte voorzet van Jaadi miste net het kader.

Antwerp stapelde de kansen intussen op. Eerst kon Pirard een schot van Mendy klemmen. Daarna miste Hairemans een open kopkans. Het was pompen of verzuipen voor STVV. De limburgers kwamen ook nog eens opzetten via Bezus, maar zijn schot belandde in het zijnet.

Verder was het al Antwerp dat de klok sloeg. Een vrije trap van Siani moest door Pirard uit zijn doel gehouden worden. Daarna probeerde Antwerp nog een slotoffensief op te zetten, maar echt grote kansen volgden niet meer. Zo springt STVV over Antwerp naar de tweede plaats in play-off 2B.

<<<
MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vrij snel na de 0-1 scoort Akpom de 0-2 voor STVV. Deze achterstand kwam Antwerp nooit meer te boven.
de MAN
van de match
Niangadou. De speler van Antwerp was een voortdurende gesel voor STVV en heerste op het veld.
onze MENING
over de match
STVV toonde zich in de eerste helft enorm efficiënt en kon twee keer scoren. Antwerp speelde verdienstelijk, maar de treffer van Jaadi volstond niet om minstens een punt te pakken.