Wesley Sonck heeft dan eindelijk toch zijn toptransfer beet. Maandagmorgen werd hij in de Ajax-Arena officieel voorgesteld aan de pers.

De transfer van de Belgische topschutter heeft lang op zich laten wachten, maar raakte de laatste weken in een stroomversnelling.  De Nederlandse Champions League revelatie toonde nu goed twee weken geleden concrete interesse in Wesley Sonck en legde de spits een contract voor vijf jaar in handen.  Racing Genk vangt vijf miljoen euro voor de ex-gouden schoen.

Zowel Ajax als Sonck waren erg opgelucht met de transfer.  Vooral trainer Ronald Koeman toonde zich een tevreden man:  "Wesley stond al lang, zelfs voordat ik hier kwam, hoog ophet verlanglijstje. Zoniet als allerhoogste. Zeker gezien de problemen met de spitsen vorig jaar."

Na Walter Meeuws en Jelle Van Damme is Sonck de derde Belg ooit die mag aantreden voor de Nederlandse topclub.  De Ninovieter twijfelde dan ook geen moment om de overstap te maken: Als Ajax komt, hoef je niet na te denken. We waren er op zich snel uit."  Sonck speelt in de Arena met het nummer negentien.