Waasland-Beveren stopt met onmiddellijke ingang de samenwerking met Sven Vermant. "De club grijpt in na de aanhoudende slechte resultaten, met de wanprestatie op het veld van Zulte Waregem als absolute dieptepunt", klinkt het in een persmededeling.

Waasland-Beveren verloor dinsdagavond op achtste speeldag van Jupiler Pro League Play-Off 2A met 8-0 van Zulte Waregem. Bij de rust stonden de Waaslanders al 5-0 in het krijt. Woensdagochtend deelde de club mee dat er een einde gemaakt wordt aan de samenwerking tussen trainer Sven Vermant en Waasland-Beveren.

"De raad van bestuur van Waasland-Beveren heeft beslist om niet meer verder te gaan met trainer Sven Vermant. Na de collectieve wanprestatie van gisteravond in het Regenboogstadion moest er wel worden ingegrepen", meldt Waasland-Beveren. 

"Als een ploeg verliest, is het niet alleen de trainer, maar ook de overige stafleden, spelers én bestuur die verantwoordelijk zijn. Ieder van hen zal voor zichzelf moeten evalueren wat er misgaat, conclusies trekken en bijsturen. Het bestuur wenst te benadrukken dat het beseft dat de club toe is aan een grondige interne evaluatie. Die evaluatie zal dan ook in de komende dagen en weken verder plaatsvinden."

"De club zal de tijd nemen om de juiste beslissingen te nemen in de richting van de toekomst. Er zijn nu nog twee matchen die ons resten in deze nacompetitie. We verwachten een sterk signaal vanuit de ploeg. Er is heel veel geloof in deze groep, het is aan hen om dat geloof te bevestigen in de overige twee partijen."

"De wedstrijden zullen met een vergrootglas worden bekeken, iedereen moet zich bewijzen. We willen spelers zien die hun truitje nat maken, spelers die tonen dat ze het waard zijn om in geel en blauw aan te treden. Dit is niet de mentaliteit die we als club willen uitstralen."

Waasland-Beveren geeft ook nog mee dat er keihard gewerkt wordt aan sportieve versterkingen met het oog op volgend seizoen en dat daar in de komende uren al meer nieuws over zal komen.

Sven Vermant was nog maar sinds januari aan de slag bij Waasland-Beveren, waar hij de naar KRC Genk vertrokken Philippe Clement opvolgde. De Waaslanders plukten Vermant weg bij Club Brugge, waar hij trainer van het beloftenelftal was. Waasland-Beveren was zijn eerste club als T1.