KV Kortrijk heeft de drie punten gepakt op het veld van OH Leuven. De ploeg van De Boeck won met 0-2. Ondanks de overwinning is KV Kortrijk wel uitgeteld voor eindwinst in groep A.

Het verschil tussen leider Zulte Waregem en KV Kortrijk bedroeg voor de wedstrijd zeven punten. Mathematisch maakten de Kortrijkzanen dus nog kans op groepswinst, maar veel hoop hadden de troepen van De Boeck uiteindelijk niet meer. Met OH Leuven wachtte bovendien een taaie klant.

Die reputatie maakten de Leuvenaren ook waar. In een evenwichtige eerste helft kwam het eerste grote doelgevaar van de thuisploeg. Casagolda zag zijn poging uitstekend gepareerd door Bruzzese. Aan de overkant eindigde een slap schotje van Chevalier recht in de armen van Thamsatchanan.

Op slag van rust viel het openingsdoelpunt plots uit de lucht. Eerst ontsnapte OH Leuven na prima verdedigend werk van Moore. Een halve minuut later duwde diezelfde Moore zijn eigen doelman onderuit op hoekschop, waardoor Kovacevic de 0-1 helemaal vrij tegen de touwen kon werken.

OH Leuven rechtte de rug meteen na de rust, maar Vekemans geraakte niet voorbij Bruzzese. Aan de overkant duwde Thamsatchanan een vrije trap van Chevalier uit zijn doelvlak. De vrijschop van Aguemon belandde dan weer nipt naast het doel.

De thuisploeg speelde aardig mee, maar met een sluipschutter als Perbet is het altijd opletten geblazen. De Fransman speelde een anonieme wedstrijd, maar dat belette de spits niet om toch zijn doelpuntje mee te pikken. Na enige aarzeling trapte hij de 0-2 op het scorebord. Diep vanbinnen juichte Perbet net iets harder, want het was zijn 100ste doelpunt in de Belgische eerste klasse.

Boeken toe zou je denken, maar bijna maakte Moore de match opnieuw spannend. Hij knalde echter van dichtbij tegen de deklat. Verder kwamen beide ploegen niet. KV Kortrijk wint met 0-2, maar is wel uitgeteld voor groepswinst.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het honderdste doelpunt van Perbet in het Belgische voetbal. De spits zat niet bepaald goed in de wedstrijd, maar dat deerde hem niet. Een goede kans was voldoende om zijn jubileumdoelpunt tegen de touwen te werken.
de MAN
van de match
Van Der Bruggen. De middenvelder van KV Kortrijk speelde een prima wedstrijd. Hij knapte veel vuil werk op voor de verdediging en bracht van daaruit ook vaak de aanval op gang.
onze MENING
over de match
KV Kortrijk wint de wedstrijd puur op effici├źntie. OH Leuven deed niet onder voor de bezoekers, maar staat na 90 minuten wel met lege handen.