De rode trein van Standard dendert verder door Play-Off 1. Genk kreeg er in Luik vijf om de oren.

Marin was geblesseerd, Agbo kwam in zijn plaats. Luyindama kwam in de plaats van Koutroubis. Mpoku verving Carlinhos. Omar Colley was er bij Genk om persoonlijke redenen niet bij. Pozuelo en Ndongala waren niet fit genoeg om te starten. Schrijvers nam de rol van nummer tien op zich.

De eerste grote kans was voor de bezoekers. Samatta moest zelfs scoren op een lage voorzet van Nastic, maar besloot op Ochoa. De eerste echte kans aan de overkant was wel raak. Carcela haalde vol uit, via het effect dat hij meegaf op de bal miskeek Vukovic zich op het schot waardoor dat centraal in doel verdween. Racing Genk herstelde nadien het evenwicht, maar kon pas dreigen net voor de rust. Een kopbal over van Dewaest en een geblokte poging van Buffel leverden geen goals op.

Net als in de eerste helft zagen de toeschouwers ook een snel doelpunt van de thuisploeg. Carcela stoomde vooruit en kapte naar binnen. Zijn poging werd nog geblokt, maar de bal kwam zo in de voeten van Emond die makkelijk binnen legde. Meteen nadien bracht Clement Nodongala en Pozuelo in de ploeg. Die twee knutselden meteen een gevaarlijke actie in elkaar. Pozuelo leek te gaan scoren, maar mikte van dichtbij onbegrijpelijk naast. Meteen het einde van de Genkse hoop. Standard kwam er nadien nog enkele keren snel uit, maar liet keer op keer na de kloof verder uit te diepen. Tot Edmilson nog eens zin had om te toveren. Hij schudde zijn man af en legde de 3-0 netjes in de verste hoek. Cop en nog eens Carcela zorgden zelfs voor de 5-0!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Pozuelo staat nog geen minuut op het veld als hij de bal in de kleine rechthoek voor de voeten krijgt. Zijn eerste controle is niet top en de afwerking met de scheen zorgt ervoor dat bal knullig naast doel verdwijnt..
de MAN
van de match
Carcela. Af en toe zitten er misschien iets te veel tirlantijntjes in zijn spel, maar dat komt vooral omdat de klasse ervan afdruipt. Zijn openingsgoal was verrassend, de rush die leidde naar de 2-0 vintage Carcela.
onze MENING
over de match
Standard startte furieus en dat leverde een snelle en verdiende goal op al had Samatta altijd de score moeten openen. Genk kreeg net voor de pauze nog enkele goede mogelijkheden, maar scoren lukte niet. De tweede net na de rust deed de boeken helemaal toe, nadien demonstreerde Standard bij momenten. Een oververdiende zege voor de thuisploeg.