Waasland-Beveren heeft met 3-2 gewonnen van Moeskroen. Voor het eerst sinds januari kunnen de Oost-Vlamingen thuis winnen. Het mag vooral Isaac Kiese Thelin danken, die in de 89ste minuut de 3-2 binnenschoot nadat de thuisploeg tweemaal op achterstand kwam.

De wedstrijd kwam zoetjesaan op gang, met vooral Moeskroen als initiatiefnemer. Dorin Rotariu opende na elf minuten de score. De huurling van Club Brugge kwam vanop rechts naar binnen, slingerde zich voorbij enkele verdedigers en mikte met links zijn zevende van het seizoen in de winkelhaak.

Daam Foulon was de thuisspeler die met balverlies aan de basis lag van de 0-1, maar maakte vijf minuten later zijn foutje goed. De jongeling trapte een goede voorzet op Isaac Kiese Thelin, die gecontroleerd maar hard de gelijkmaker binnen tikte. Isaac Mbombo was dicht bij de voorsprong, maar zijn schot in één tijd ging over het doel van Merveille Goblet. Die moest even later in de touwen op een schot van Rotariu, nadat ook al debutant in de basis Spahiu op de lat had gemikt.

Sven Vermant probeerde het tij te keren door Victorien Angban in te brengen bij de start van de tweede helft en zo over te schakelen naar een 4-3-3. Met succes, want Waasland-Beveren kreeg al snel kans op kans. Toch kreeg niet de Freethiel, maar het bezoekersvak een kans om te feesten. Amallah mikt immers een verrassende 1-2 onder Goblet door. Floriano Vanzo besloot dan maar om het heft in eigen handen te nemen. Hij pegelde een heerlijke zwabberbal vanop twintig meter onhoudbaar in doel. Foulon tekende zijn tweede assist op, al was het toch 99 procent het werk van Vanzo uiteraard.

Laurent Jans
moest het veld verlaten met een zware blessure, Joachim Van Damme mocht nog tien minuten meedoen. De held van de avond zou echter Thelin worden. Hij tikte slim met rechts een voorzet van Vanzo in doel. Tweemaal kwam de thuisploeg dus op achterstand, maar op het einde waren het toch de Oost-Vlamingen die laatst lachten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 3-2 was misschien onverdiend, Moeskroen was eigenlijk een stukje beter. Maar Thelin toonde dat hij toch zijn torinstinct niet verloren is.
de MAN
van de match
Thelin scoorde twee keer en was in het slot de matchwinnaar. Verder was hij weinig betrokken in het spel, maar in de zestien blijft hij een precieze sluipschutter.
onze MENING
over de match
Een overbodige wedstrijd, maar wel ééntje met een pak mooie goals. Waasland-Beveren zal blij zijn dat het opnieuw kan winnen in eigen huis.