De Buffalo's stonden aan de rust 1-0 voor na een doelpunt van Janga, maar net als in Brugge vocht Standard sterk terug. Cimirot en Edmilson zorgden al snel voor 1-2 en ook de VAR diende nog twee maal in actie te komen. In de slotfase trapte Cavanda nog de uiteindelijke 1-3 tegen de touwen!

Na een zwakke 1 op 9 zat er voor Gent maar één ding op vanavond: winnen van Standard! Een boodschap die de Buffalo's goed in de oren hadden geknoopt, want in een ware blitsstart zorgde Yaremchuk ei zo na voor de 1-0. De thuisploeg was voetballend de betere ploeg, maar de Luikenaars konden toch reageren met kansen voor Edmilson en Laifis. Diezelfde Edmilson kreeg na slecht uitvoetballen van Kalinic nog een uistekende mogelijkheid om de netten te doen trillen, maar hij besloot te zwak in de handen van de Gentse doelman.

Aan inzet geen gebrek vanavond, maar de kansen waren eerder schaars. Toch viel er in de slotfase van de eerste helft nog heel wat te noteren. Simon kon voor één keer ontsnappen bij Fai en schilderde een voorzet op het hoofd van Rangelo Janga, die de 1-0 voorbij Ochoa kopte! Net voor affluiten moest Kalinic nog gepast ingrijpen op een deviatie van Emond, zodat de nipte Gentse voorsprong op het bord bleef bij de pauze.

De tweede helft had heel wat meer in petto! Kalinic had eerst nog een geweldige reflex in huis op een schot van Carlinhos, maar twee minuten later diende de doelman zich wél gewonnen te geven op de 1-1 van de net ingevallen Gojko Cimirot. De Rouches hadden plots bloed geroken en gingen meteen op zoek naar een tweede treffer. Met succes, want vijf minuten later tikte Junior Edmilson al de 1-2 binnen. De thuisploeg was wakkergeschud en reageerde met pogingen van Janga en Kubo. Dat leek ook te gaan lukken wanneer Janga de 2-2 voorbij Ochoa kopte. Dat was echter zonder de VAR gerekend, want die keurde het doelpunt af wegens een duwfout van diezelfde Janga. 

Tien minuten voor affluiten stond de videoref wél aan de Gentse kant. Koutroubis beging handsspel in de zestien en de beelden lieten er geen twijfel over bestaan: penalty voor Gent! Yaremchuk nam zijn verantwoordelijkheid, maar besloot te zwak op Ochoa, die vrij makkelijk redding kon brengen. Na zijn blessure mocht ook Mpoku nog invallen in de slotfase en die zorgde met een gevaarlijke vrije trap nog bijna voor de Luikse bevrijding. Die kwam er echter toch nog in minuut 93. Kalinic was mee opgerukt naar voor, waarna Standard snel kon counteren. Mpoku legde breed voor Cavanda en die legde de partij in een definitieve plooi: 1-3!

De Luikse trein blijft verder razen in Play-Off I en zo doen de Rouches nog volop mee voor de prijzen. Gent daarentegen pakt 1 op 12 en is de grote verliezer van het weekend.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Keuze te over: de wederopstanding van Standard, de twee tussenkomsten van de VAR,... Laat het ons houden bij de strafschop voor Gent! Een juiste keuze van de VAR, maar toch nam Gent het geschenk niet in dank aan. Yaremchuk kon de elfmeter niet voldoende plaatsen en zo miste hij de kans om de Buffalo's terug op 2-2 te zetten.
de MAN
van de match
Moeilijk te zeggen, velen op niveau, maar weinig spelers die er bovenuit staken. Janga was gevaarlijk bij Gent en had een paar keer kunnen scoren. Toch begon Standard pas te draaien sinds de inbreng van Cimirot. Hij zorgde ook voor de gelijkmaker, wat de Rouches terug in de wedstrijd bracht. Voorts speelde hij een zeer nuttige partij op het middenveld. Hij krijgt de eer dus vanavond!
onze MENING
over de match
Een redelijke eerste helft, echter zonder veel grote kansen. Maar wat een tweede helft! Doelpunten bij de vleet, twee tussenkomsten van de VAR en spanning alom. Toch is het alweer Standard dat het haalt en dus blijven de Rouches in de running voor de prijzen. Gent is nu wel definitief uitgeteld en moet stilaan achteruit beginnen te kijken.