Op de zesde speeldag in Play-Off 2A heeft Kortrijk een belangrijke overwinning geboekt tegen Lierse. Het mag zo blijven hopen op de groepswinst en de daaropvolgende finale.

In een genietbare eerste helft kopte De Smet meteen op de lat na een voorzet van Chevalier en miste Perbet onbegrijpelijk in de herneming. Lierse voetbalde goed mee en werd beloond met een knap kopbaldoelpunt van Binst na een voorzet van Yagan. Lang konden de Pallieters niet genieten van die voorsprong, want De Smet verlengde me het hoofd tot bij Stojanovic en die gleed het leer tegen de touwen. KVK duwde door en Chevalier zette Rakovsky aan het werk met een trap van afstand. Yagan kreeg een uitgelezen mogelijkheid om raak te koppen na een perfecte voorzet van Poelmans van de rechterkant, hij kon zijn poging echter niet kadreren. Met 1-1 trokken beide teams naar de kleedkamers.

Perbet scoorde al vroeg in de tweede helft, maar nam de bal eerst mee met de hand en dus ging het feestje niet door. Halverwege de tweede periode kwam Binst na een counter plots vrij voor Kaminski, maar die bracht redding en duwde in hoekschop. Invaller Ouali zorgde voor de nodige swung en zijn voorzet werd door Lepoint naast gekopt. Vijf minuten voor tijd was het toch raak, na opnieuw een center van Ouali van de rechterkant trapte goaltjesdief Chevalier laag tegen de netten. Daarna moest Kaminski nog eens plat op een schotje van invaller Elgabas en liet Chevalier zelfs nog de 3-1 liggen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De bevrijdende 2-1 van Chevalier.
de MAN
van de match
Ouali. Viel pas na de pauze in, maar gaf de nodige aanvallende impulsen op de rechterflank en de beslissende assist.
onze MENING
over de match
Lierse speelde na de afwending van het faillissement een verdienstelijke wedstrijd in Kortrijk, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen. KVK blijft tweede in groep A met vier punten achterstand op de buren van Zulte Waregem.