De Play-Offs zijn nog niet gedaan, maar Anderlecht is al zeer actief op de transfermarkt. Met Elias Cobbaut strikt paars-wit al een derde inkomende versterking.

De Belgische jeugdinternational van KV Mechelen stond in de belangstelling van iedere topploeg in België en kon ook op buitenlandse interesse rekenen. De 20-jarige linksback ondertekende een contract van 5 jaar bij Anderlecht. Cobbaut moet in Anderlecht de concurrentie aangaan met Ivan Obradovic.

?Ik ben klaar voor een stap hogerop en dat kan in mijn ogen het best bij een Belgische topclub als RSCA. Ik wil graag KV Mechelen en haar fans bedanken voor hun steun en om mij de kans te hebben gegeven in de Jupiler Pro League. Als fan van RSCA is het altijd mijn stille droom geweest om voor paars-wit te mogen voetballen, dus wordt dit een erg mooie nieuwe uitdaging voor mij. Ik kijk er naar uit om mij te tonen aan de supporters van RSC Anderlecht", aldus Cobbaut op de website van Anderlecht.

COUCKE IN DE WOLKEN

?Ons project begint duidelijk aan te slaan. Dat een van de grootste Belgische beloftes bewust voor RSC Anderlecht kiest, is heel goed nieuws voor onze fans. Ik wens Elias alle succes toe bij paars-wit, en we zullen hem alle ondersteuning bieden om hier te slagen!", laat voorzitter Marc Coucke weten.