Gert Verheyen wordt zoals verwacht de nieuwe hoofdcoach van KV Oostende. De kustploeg heeft het nieuws woensdagvoormiddag wereldkundig gemaakt. Franky Van der Elst en Patrick Creemers worden de assistenten van Verheyen.

"Dinsdagavond bereikte KV Oostende een akkoord met Gert Verheyen (47) als nieuwe trainer", klinkt het op de website van KVO. "Verheyen komt over van de U19 van de Rode Duivels en brengt zijn assistenten Franky Van der Elst en Patrick Creemers mee. Ze ondertekenden een contract van drie seizoenen. Adnan Custovic doet het seizoen nog uit als hoofdtrainer."

Voor Gert Verheyen wordt het de eerste keer dat hij een clubelftal zal leiden. Hij oogstte wel al veel lof voor zijn werk bij de U19 van de Rode Duivels. Als speler maakte Verheyen furore bij Club Brugge, waar hij jarenlang ploegmaat was van Franky Van der Elst. Daarvoor speelde Verheyen ook nog bij Anderlecht en Lierse. Hugo Broos, de nieuwe sportieve baas bij Oostende, was begin jaren '90 jarenlang de trainer van Verheyen en Van der Elst bij Club Brugge. 

"Het kriebelde al even om bij een club aan de slag te gaan, op voorwaarde dat het totaalplaatje klopte", legt Verheyen zijn keuse voor KVO uit. "En dat is nu wel degelijk het geval bij KV Oostende. Het is een warme en ambitieuze club die een nieuw tijdperk ingaat. Ik ben dan ook trots dat ik kan meeschrijven aan die nieuwe pagina in de clubgeschiedenis. Ook de aanwezigheid van Hugo Broos als sportief directeur is voor mij een surplus. Hugo haalde mij meer dan 25 jaar geleden naar Club Brugge en nu herhaalt de geschiedenis zich."

De komt van Verheyen betekent dat Adnan Custovic plaats moet ruimen. De Bosniër begon het seizoen als T2, maar schoof na de mindere resultaten in het begin van het seizoen en het ontslag van Yves Vanderhaeghe door naar de functie van T1.

"Op basis van de behaalde punten kan ik Adnan weinig verwijten", zegt Broos. "Hij loodste KVO ook weg uit de gevarenzone. Ik wou hem dan ook absoluut nog de kans geven in Play-Off 2. Het is dan ook niet zo dat deze beslissing al vorige maand werd genomen. We hebben eerst een langetermijnvisie voor deze club uitgewerkt en een profiel uitgetekend voor de coach die in dat plaatje moet passen. En dan is het misschien beter om met een nieuwe lei te starten. Daarom de keuze voor een andere coach."

Broos onderstreept ook dat KV Oostende ook na het vertrek van sterke man Marc Coucke naar Anderlecht razend ambitieus blijft. "We willen volgend seizoen een gooi doen naar Play-Off 1", zegt Broos. Ook de nieuwe voorzitter Peter Callant staat volledig achter de keuze voor Gert Verheyen. "Het is mijn eerste echte transfer als voorzitter en ik ben er heel enthousiast over. Gert is iemand met een duidelijke visie op voetbal en een ambitieuze jonge trainer, die volledig past binnen de ambitie van onze club."