Lokeren heeft de kloof op zijn eerste achtervolgers in groep B vergroot tot vier punten. De troepen van Peter Maes wonnen op het veld van Antwerp met 1-2. De thuisploeg verdiende meer maar liet vooral in de eerste helft een resem kansen liggen.

Antwerp kon mits een zege over Lokeren naar de leiding in de groep springen en begon dan ook met veel drang naar voren. Telkens na een voorzet van De Laet probeerden eerst Nazaryna en vervolgens Owusu binnen de eerste vijf minuten de score te openen. Lokeren kon daar in de beginfase weinig tegenover zetten. De bezoekers kwamen iets voor halfweg in eerste helft goed weg toen een kopbal van Van Damme net langs de verkeerde kant van de paal vloog.

Pas na een half uur voetballen konden we het eerste Lokerse schot noteren. Maar de poging van Hupperts kon Bolat niet verontrusten. Nadien was het opnieuw Antwerp dat naastig op zoek ging naar de openingsgoal. Haieremans vond Verhulst op zijn weg en pogingen van Arslanagic en Rodriguez vlogen maar net naast. Antwerp domineerde de eerste 45 minuten maar scoren lukte niet, 0-0 halfweg.

Peter Maes greep in aan de rust en bracht Marzo en Terki in de ploeg. De bezoekers probeerden offensief meer op de mat te brengen en dat leverde ook bijna meteen een doelpunt op. Na een perfect uitgespeelde counter verscheen Michel alleen voor doel, die koos ervoor om de bal nog eens breed te leggen tot bij Skulason. De IJslander trof eerste via Batubinsika de dwarsligger om vervolgens in de rebound nog eens op het doelhout te knallen. In minuut 69 was het dan toch raak voor Lokeren. Hupperts kreeg buiten de zestien te veel tijd op uit te halen en poeierde de bal staalhard in de rechterbovenhoek. Bolat stond aan de grond genageld.

Het antwoord van Antwerp liet niet lang op zich wachten. Ardaiz hield twee verdedigers aan de praat en schoot vervolgens hard op de dwarsligger. De rebound kwam terecht in de voeten van de mee opgerukte Arslanagic die koeltjes de 1-1 voorbij Verhulst schoot. Nog was het niet gedaan. Dit keer was het opnieuw de beurt aan Lokeren. Arslanagic gleed weg en de ingevallen Miric ging met de bal aan de haal. De spits liet Bolat geen enkele kans en schoot in minuut 84 de 1-2 eindstand tegen de netten. Een koude douche voor Antwerp die na een sterke partij zeker meer verdiende.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het uitglijden van Arslanagic. De verdediger had vijf minuten voordien net voor de 1-1 gezorgd maar zijn wegglijden luidde de 1-2 van Miric in. 
de MAN
van de match
Lokeren-goalie Davino Verhulst hield zijn ploeg in de eerste helft meerdere malen recht. Bij het doelpunt van Arslanagic gaat hij vrijuit. 
onze MENING
over de match
Andermaal propaganda voor Play-Off 2. Een aangenaam kijkstuk waarin beide ploegen een helft voor hun rekening namen. De neutrale toeschouwer was andermaal de winnaar.