Charleroi weet weer wat winnen is. Het klopte AA Gent in eigen huis met 2-1. Bedia en Pollet zorgden voor de dubbele voorsprong. Kubo milderde nog tot 2-1.

In het eigen Stade Du Pays wilde Charleroi zich herpakken tegen AA Gent na de 6-0-pandoering op het veld van Club Brugge. De wedstrijd begon intens. Ilaimaharitra en Chakvetadze keken al vrij snel tegen een geel karton aan. Op een kans was het een klein kwartier wachten. Kubo maakte de bal knap vrij op de rand van de zestien meter. Zijn schot kwam via de paal terug het veld in. 


Aan de overzijde nam Pollet aan de tweede paal een verre voorzet op de slof. Kalinic bracht goed redding. Gent reageerde meteen via Kubo, die de bal voorbij Penneteau kreeg maar het schot van Kalu werd voor de doellijn gekeerd. Even later was het aan de overzijde wel raak. Bedia speelde Fall vrij voor doel. De pijlsnelle vleugelaanvaller van Charleroi bleef kalm en legde de bal fraai in de onderhoek.  

Gent kreeg een gelijkaardige mogelijkheid. Oog in oog met Penneteau kon Yaremchuk niet scoren. Nadien slaagden beide ploegen erin om de tegenstander verder van het eigen doel te houden. De supporters gingen aan de koffie met een 1-0-voorsprong voor de thuisploeg.

De tweede periode begon met wat dreiging van de bezoekers. Een afstandsschot van Verstraete zwaaide ver af. Even later zette Andrijasevic zich door op de rechtervleugel. Hij behield het overzicht en vond Kubo voor doel. Penneteau had geen problemen met diens poging. Charleroi reageerde gevat. Ilaimaharitra stuurde Pollet in het straatje. Pollet behield zijn koel en verdubbelde de score.

Daar waar Charleroi zijn schaapjes op het droge leek te hebben kwam Gent uit het niets terug in de wedstrijd. De ingevallen Dejaegere wilde de bal over de verdediging lepelen. Desoleil wilde de bal ontzetten maar kopte de bal tegen de paal. Kubo was goed gevolgd en duwde de aansluitingstreffer vrijstaand in doel. Een kwartier voor affluiten kon ook Chakvetadze uithalen. Zijn pegel zoefde over het doel van Penneteau. 

Gent probeerde in de slotminuten nog om de bakens te verzetten, maar bij Charleroi hielden ze het achterin goed gesloten. Gescoord werd er niet meer waardoor Charleroi drie punten mag bijschrijven. Gent profiteert dus niet van het puntenverlies van Club Brugge en Anderlecht. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Gent lijkt goed uit de kleedkamer te komen en dreigt meteen via Verstraete en Kubo, maar krijgt aan de overzijde het deksel op de neus. Pollet verdubbelt op aangeven van Ilaimaharitra de score. 
de MAN
van de match
De supporters van Charleroi gingen vanaf de eerste baltoetsen vol achter hun ploeg staan en hielden dit 90 minuten vol. Geruggensteund door de supporters slaagde Charleroi erin om Gent af te houden. 
onze MENING
over de match
Niets deed vermoeden dat Charleroi deze week met 6-0 verloor. Ze speelden goed mee met Gent. De wedstrijd ging goed op een af. Een gelijk spel was logisch geweest.