Club Brugge en Standard hebben na ongelooflijke wedstrijd 4-4 gelijk gespeeld. Blauw-zwart leek op weg naar een belangrijke zege richting de titel, maar Duje Cop maakte in de allerlaatste seconde toch nog gelijk voor de Rouches.

Club Brugge kreeg tegen Standard de uitgelezen kans om opnieuw uit te lopen in de stand na het verlies van Anderlecht. De Bruggelingen begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd en kregen in de openingsminuut al meteen een grote kans. Ochoa was wakker en redde het afgeweken schot van Limbombe. Het bleek echter enkel uitstel te zijn, want enkele minuten later kwam de bal, na slecht uitverdedigen van Luyindama en Fai, voor de voeten van Vormer. De Nederlander profiteerde slim door de leer in de verste hoek voorbij Ochoa te duwen.

Op het half uur leek de wedstrijd al gespeeld wanneer Vormer na een snelle inworp vrij kon voorzetten. Wesley stond moederziel alleen voor Ochoa en kopte het tweede Brugse doelpunt tegen de touwen. Standard reageerde echter onmiddellijk via zijn speerpunten Carcela en Edmilson. Het was de kapitein die een goede voorzet richting de tweede paal afleverde en Edmilson die de bal voorbij Gabulov tikte.

De hoop van de Rouches was echter van korte duur want enkele minuten later stond er alweer een verschil van 2 doelpunten in het voordeel van Club Brugge op het scorebord. Vanaken gaf de bal aan Diaby in het strafschopgebied. De spits trapte vanuit een moeilijke hoek op doel en via de teen van Laifis en de paal ging de bal tegen de touwen.

Het doelpuntenfestijn in Jan Breydel bleef duren en ook nu reageerden de bezoekers meteen na de tegentreffer. Edmilson werd in de diepte gestuurd, kapte vervolgens Cools simpel uit en scoorde op fantastische wijze zijn tweede doelpunt van de avond. Gabulov zag de bal enkel verdwijnen in de winkelhaak. Een fantastische eerste helft leverde zo een 3-2-tussenstand op in het voordeel van de leider.

Na de pauze bleef het tempo erg hoog, al zakte het aantal kansen wel. Vormer kreeg, na amper een minuut spelen, wel nog een grote mogelijkheid, maar zijn volley werd gekeerd door Ochoa. De Rouches bleven goed meevoetballen en kwamen na twintig minuten zelfs op gelijke hoogte. Via Edmilson en Carlinhos kwam de bal bij de vrijstaande Emond aan de tweede paal. De spits duwde het leer simpel voorbij Gabulov, die er niet al te best uit zag.

Club Brugge ging op zoek naar het winnende doelpunt en verhoogde de druk op Standard. Tien minuten voor affluiten kopte Diaby een hoge voorzet opnieuw voor doel. De bal werd afgeblokt door Emond, maar de spits maakte daarbij gebruikt van zijn arm. Na kort overleg met de VAR legde scheidsrechter Laforge de bal op de stip. Diaby twijfelde niet en trapte de bal koeltjes in de rechterbovenhoek.

Blauw-zwart leek zo op weg naar een belangrijke overwinning richting de titel, maar Standard legde zich daar nog niet bij neer. In de allerlaatste seconde kregen de Rouches nog de ultieme kans op de gelijkmaker op vrije trap. De eerste poging werd nog gepakt door Gabulov, maar Cop stond vervolgens op de juiste plaats om de 4-4 op het bord te trappen. De ontgoocheling in het Jan Breydelstadion was enorm. Standard pakt al bij al verdiend een punt mee naar Luik.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de allerlaatste seconde begaat invaller Scholz nog in de fout waardoor Standard een vrije trap krijgt. Cop tikt even later de gelijkmaker tegen de touwen.
de MAN
van de match
Edmilson en Carcela speelden opnieuw een heel goede partij en hielden met z'n tweetjes Standard in de wedstrijd voor de pauze. Edmilson werd onbegrijpelijk naar de kant gehaald.
onze MENING
over de match
Club Brugge laat het na om optimaal weg te lopen van zijn achtervolgers na het verlies van Anderlecht gisteren, maar blijft toch een straatlengte voorsprong behouden. Standard pakt een verdiend punt mee uit het Jan Breydelstadion.