Lierse heeft zaterdag de volle buit gepakt op de Freethiel. De Pallieters klopten Waasland-Beveren met het kleinste verschil. De wedstrijd eindigde op 0-1.

Waasland-Beveren zit in de hoek waar de klappen vallen en kwam ook tegen Lierse al snel op achterstand. Na amper tien minuten zwierde Buyens de bal voor doel, waar de mee ingeschoven Laurent de 0-1 tegen de netten prikte. De thuisploeg reageerde via Myny, die Rakovsky op zijn weg vond.

Op het half uur ontsnapte Waasland-Beveren aan de 0-2, toen Boussaid op rechts Laurent diep stuurde. Hij zette de bal laag voor richting Yagan, die de bal maar nipt voorlangs trapte. Nauwelijks enkele minuten later kwam Yagan opnieuw dicht bij de 0-2, maar deze keer kwam hij net te laat ingelopen aan de tweede paal om een voorzet van Bourdin tegen de netten te werken.

In de tweede helft kreeg Waasland-Beveren geen voet aan de grond. Lierse drukte door en kwam enkele keren dicht bij de 0-2. Zo kon Janssens doelman Goblet omspelen, maar moest hij te ver uitwijken om zijn vizier scherp te stellen. Zijn poging strandde in het zijnet.

Uiteindelijk bleef het 0-1. Waasland-Beveren moet nog even langer wachten op een eerste overwinning in Jupiler Pro League Play-Off 2A.