Standard heet in Jupiler Pro League Play-Off 1 voor de derde keer thuis gewonnen. Tegen Anderlecht kroonde Edmilson zich tot meest opvallende speler.

Bij Standard kwam Koutroubis in de plaats van Vanheusden, die zijn debuut maakte tegen Gent. Mpoku revalideerde nog altijd van een blessure. De bezoekers startten met Morioka in de basis. Hij kwam in de plaats van Markovic.

Standard begon met enkele halve kansjes, maar de eerste echte mogelijkheid was voor de bezoekers. Morioka werd alleen naar doel gestuurd door Trebel, maar Ochoa kwam gepast uit. Meteen nadien was het raak aan de overkant. Edmilson bracht gevaarlijk voor. Sels probeerde te ontzetten met de voet, maar miste. Emond tikte makkelijk binnen. Edmilson deed Saelemaekers, die offensief ook niet slecht was, sterretjes zien. Maar een grotere voorsprong kwam er niet.

Eerst Morioka en later Kums kwamen dichtbij de gelijkmaker. De poging van die laatste strandde op de paal. Op de hoekschop die volgde schoot Trebel via Koutroubis de bal dan toch in doel: 1-1 bij de rust.

Meteen na de rust kreeg Marin een grote kans, deze keer redde Sels. Op het uur was het wel raak. Opnieuw was Edmilson de aangever. Carcela nam goed aan, kwam naar binnen en krulde onhoudbaar langs Sels binnen. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Ganvoula dé kans op 2-2 na een lange solo van Saief. Maar hij knalde de bal op Ochoa. Daar bleef het bij. Standard wint voor de derde keer thuis en doet nog mee voor de tweede plaats.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Tien minuten voor tijd dribbelt Saief langs alles en iedereen de zestien in. Gerkens schampt de bal, Ganvoula kan wel goed uithalen maar doet dat recht op Ochoa. Dé kans op 2-2.
de MAN
van de match
Edmilson. Liet Saelemaekers in de eerste helft sterretjes zien en tekende ook voor de assist op de goals van Emond en Carcela.
onze MENING
over de match
Standard startte sterk en kwam verdiend op voorsprong. Nadien nam Anderlecht geleidelijk aan over, de gelijkmaker net voor de rust viel dan ook niet uit de lucht. Zelfde spelbeeld na rust al was de reactie van Anderlecht na de nieuwe treffer van de thuisploeg minder.