De wedstrijd tussen Moeskroen en Waasland-Beveren is op 1-1 geëindigd. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong via Verstraete, maar Jelavic zorgde nog voor rust nog voor de gelijke stand.

Ondanks dat de wedstrijd tussen Moeskroen en Waasland-Beveren niet op de grootste belangstelling kon rekenen, begonnen beide ploegen goed aan de match. Een mager gevuld Le Canonnier zag al na enkele minuten een eerste kans voor Jelavic, maar de spits van de thuisploeg kon het leer niet tussen de palen tikken. Het antwoord van Waasland-Beveren kwam er niet veel later via Verstraete die vrij mocht inkoppen. Bailly had de juiste hoek gekozen en kon daarom makkelijk oprapen.

Het openingsdoelpunt liet niet lang op zich wachten, want nog geen minuut na de grote kans voor Verstraete kon de middenvelder de score toch openen. Een voorzet van Vanzo werd door Myny terug voor doel gebracht, waarna Verstraete de bal met een tikkeltje geluk kon meepikken. Oog in oog met Bailly faalde hij niet.

Moeskroen probeerde het evenwicht te herstellen, maar had daar lang voor nodig. Na een dik half uur spelen kon de thuisploeg dan toch gelijkmaken via Jelavic. Hij devieerde een lage voorzet van Mohamed voorbij Roef.

Na de pauze kwam Moeskroen ook het beste uit de kleedkamer, wat al snel een goede kans voor Amhalla opleverde. De spits kreeg de bal echter niet voorbij Roef en ook de rebound werd niet benut. De storm van de thuisploeg was echter van korte duur en al snel verdween het tempo opnieuw uit de wedstrijd.

Een kwartier voor het einde werd Amallah in de diepte gestuurd, waarna hij over de uitgekomen Roef ging. Scheidsrechter Put oordeelde dat de spits te makkelijk ging liggen en gaf hem zijn tweede gele kaart. Het numerieke voordeel leverde niets meer op voor de bezoekers waardoor 1-1 de eindstand werd. Voor Waasland-Beveren is het het eerste punt in Play-Off 2.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Een kwartier voor het einde kreeg Amallah zijn tweede gele kaart en moest dus vroegtijdig gaan douchen. De uitgelezen kans voor Waasland-Beveren voor een aanvalsoffensief, maar dat bleef uit omdat de bezoekers een zwakke tweede helft speelden.
de MAN
van de match
Mohamed was erg aanwezig en leverde heel wat goede voorzetten af, waaronder de assist voor Jelavic.
onze MENING
over de match
Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Beide teams speelden een slappe wedstrijd omdat hun seizoen er nu al zit.