Op de vierde speeldag in JPL Play-Off 2A heeft KV Kortrijk in eigen huis met 2-1 gewonnen tegen OH Leuven. Twee strafschoppen in de eerste helft waren voldoende voor de zege.

In de tiende minuut het eerste grote gevaar van de match, maar Bruzzese dook de vrijschop van Gorius knap vanonder de lat in hoekschop. Amper één minuut later gaf de ref een lichte strafschop aan de thuisploeg na een schouderduwtje van Schuermans aan De Smet. Chevalier trapte raak vanop elfmeter. Aan de overkant claimde OHL ook een strafschop na een duw van Palmer-Brown, maar deze keer ging de ref er niet op in. Pas acht minuten voor de pauze opnieuw opschudding: na een twijfelachtige handsbal van Gorius, ging de bal weer op de stip. Chevalier twijfelde niet en schoot zijn tweede van de avond tegen de touwen. Na een zwakke terugspeelbal van D'Haene kreeg Storm nog dé kans om een aansluitingstreffer te scoren, hij besloot echter naast.

Die aansluitingstreffer zou er al heel vroeg komen in de tweede helft. Binnen de halve minuut kopte Kostovksi raak na een dubbele voorzet van Dequevy. Kostovski wist bijna weer te scoren, maar zijn kopbal werd knap gered door de doelman. De bezoekers namen de match in handen en drongen KVK terug. Een afgeweken trap van Kehli leverde geen problemen op voor Bruzzese. D'Haene dreigde namens de thuisploeg, zijn diagonale schuiver ging voorlangs. Storm trapte met zijn linker gevaarlijk naar doel waar Bruzzese met één hand redde. In de toegevoegde tijd claimde invaller Ivanof een derde strafschop voor de Kerels, zonder succes deze keer.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De lichte strafschop voor de 1-0, na een duwtje van Schuermans op De Smet.
de MAN
van de match
Chevalier. Scoorde 2 goals en blijft topschutter in de JPL.
onze MENING
over de match
Twee twijfelachtige strafschoppen bezorgden KVK de zege waardoor het met Zulte Waregem blijft strijden om de eindwinst in groep A.