Leider in Play-Off 2A Zulte Waregem heeft er een makkelijke avond opzitten op bezoek bij Lierse. De troepen van Franky Dury wonnen met 1-4 na onder meer drie doelpunten van Hamdi Harbaoui.

Zulte Waregem trok als leider naar het Lips en dat was er meteen aan te zien. De bezoekers monopoliseerden de bal in de openingsfase en drukte Lierse achteruit. Al na drie minuten moest Rakovsky zich een eerste keer onderscheiden op een knal van De Pauw. Op het kwartier had de doelman geen verhaal op een vrije trap van Kaya maar gelukkig voor hem en Lierse lag de dwarsligger in de weg. Twee minuten later had Lierse het doelhout opnieuw nodig om overeind te blijven toen Heylen zijn hoofd tegen de bal zette.

Pas na 20 minuten kon Lierse een eerste keer dreigen. Joachim had alleen iets te veel tijd nodig waardoor Baudry zijn schot nog in hoekschop kon deviëren. Lierse kwam beter en beter in de wedstrijd en moest na een halfuur eigenlijk op voorsprong staan nadat opnieuw Joachim alleen voor Bossut verscheen. De Luxemburger schoot echter pal op Bossut. Na 37 minten klom Zulte Waregem dan toch op voorsprong. Rakovsky verkeek zich compleet op een ongevaarlijke poging van Bogonda. De bal vloog centraal tegen de touwen. Nadien kroop Lierse nog een door het oog van de naald toen een doelpunt van Harbaoui werd afgekeurd voor vermeend buitenspel. Rusten deden we bij 0-1.

Moest Lierse nog met ambitie uit de kleedkamer zijn gekomen mocht het die na tien minuten in de tweede helft volledig opbergen. Na 53 minuten duwde Poelmans De Pauw opzichtig in de rug en Boterberg wees onverbiddelijk naar de stip. Harbaoui liet die kans niet liggen en maakte er koeltjes 0-2 van. Goed voor zijn 15e van het seizoen. Nog geen minuut later stond het al 0-3, opnieuw via Harbaoui. Dit keer stond hij op de juiste plaats om een voorzet op maat van Olayinka binnen te koppen. Nummer 16 voor Harbaoui en boeken dicht voor Lierse.

De honger van Harbaoui was echter nog niet gestild. Een kwartier voor tijd was hij daar opnieuw om zijn hattrick te vervolledigen. Na een voorzet van De fauw liet hij Rakovsky geen kans en tikte hij de 0-4 in doel. Door zijn zevende goal in twee matchen komt hij op gelijke hoogte van Thelin in de topschutterstand. Lierse kon nog milderen tot 1-4 via Janssens maar verder kwamen ze niet meer. Door de overwinning blijft Zulte Waregem leider in groep A met 10 op 12. Lierse moet het met drie punten uit vier wedstrijden met iets minder stellen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In twee dolle minuten net na rust ging het van 0-1 naar 0-3. Telkens via Harbaoui. De wedstrijd was ineens gespeeld. 
de MAN
van de match
Harbaoui scoorde na zijn vier doelpunten tegen Moeskroen er vandaag opnieuw drie tegen Lierse. De Tunesiër is een constant gevaar in de zestien. 
onze MENING
over de match
Een aangenaam kijkstuk met een verdiende winnaar. Meer van dat graag!