Antwerp mag zich de komende tijd de sterkte ploeg van 't stad noemen. De troepen van Bölöni wonnen de Antwerpse derby met 2-0 van Beerschot Wilrijk. Owusu kroonde zich tot matchwinnaar met twee doelpunten.

Beide ploegen beleefden vooralsnog niet veel plezier in Play-Off 2, maar een duel tegen de stadsgenoot maakt veel goed. Antwerp begon het gretigst en timmerde Beerschot Wilrijk vast op eigen helft. Dat resulteerde na een kwartier ook in een eerste grote kans voor Siani, maar hij stuitte op de doelman.

Nadien herstelden de bezoekers het evenwicht. Onder meer een bedrijvige Dom zette Bolat aan het werk. De meeste kansen waren echter nog steeds voor Antwerp. De afgeweken vrije trap van Hairemans ging maar nipt naast.

Op het halfuur was het dan toch raak voor de thuisploeg. Owusu wurmde zich met een gelukje voorbij Diarra. De spits schoot de bal vervolgens onhoudbaar in doel: 1-0 en een feestje op de Bosuil.

Na de pauze bleef het doelgevaar vrij beperkt. Beerschot Wilrijk leek niet bij machte om Antwerp echt in de problemen te brengen. De thuisploeg kwam zelf wel twee keer dicht bij de dubbele voorsprong. Eerst stuitte Ardaiz op de doelman, even later kopte Niangadou in het zijnet.

Twee minuten voor het einde was de zege helemaal binnen voor Antwerp. Na miscommunicatie in de verdediging kon Owusu de 2-0 van dichtbij in doel leggen. Rodrigues zorgde met een plaatsbal nog bijna voor 3-0, maar zijn schot ging nipt naast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De sfeer rondom het veld. Tussen de lijnen bleef het spektakel vrij beperkt, maar in het stadion hing wel een zeer leuke sfeer. De supporters maakten er een genietbare derby van.
de MAN
van de match
Owusu. De aanvaller zorgde met twee doelpunten voor de overwinning van Antwerp.
onze MENING
over de match
De Antwerpse derby stond niet bepaald garant voor goed voetbal. In de eerste helft was er nog wel dreiging, maar na de pauze bloedde de wedstrijd een beetje dood. De overwinning voor Antwerp is uiteindelijk wel terecht.