KV Kortrijk heeft met 0-2 gewonnen bij Lierse. Perbet zorgde voor het openingsdoelpunt, Ajagun verdubbelde na de rust de score. Een genietbaar slot van de wedstrijd leverde geen doelpunten meer op.

KV Kortrijk begon op het veld van Lierse met veel dreiging naar voor. Chevalier en Ajagun zorgden in de openingsminuten voor het doelgevaar, maar konden niet scoren. Lierse had het moeilijk tot een vlotte tegenprik van de thuisploeg bij de snelle Yagan kwam. Hij kreeg de bal echter net niet genoeg onder controle waardoor Bruzzese zijn poging kon keren.

Na de felle start zakte het tempo en was het lang wachten op nieuw doelgevaar. Pas na een half uur spelen kregen we opnieuw een kans te zien. Het was wel meteen raak want de vrijstaande Perbet kon een doorgekopte hoekschop makkelijk in doel tikken.

De tweede helft begon gelijkaardig aan de eerste met een sterk Kortrijk. Ajagun zorgde voor de eerste poging tussen de palen na de rust, maar Rakovsky kon de poging klemmen. Even later vond Van der Bruggen de achterlijn en legde de bal vervolgens terug tot bij Ouali. Zijn poging werd gekeerd, maar de rebound van Ajagun ging wel tegen de touwen.

In het slot van de wedstrijd ging Lierse nog vol op zoek naar de aansluitingstreffer. Eerst trapte Elgabas van op de rand van de zestien meter hard op de vuisten van Bruzzese. Even later miste Frans onbegrijpelijk voor een leeg doel nadat de poging van Yagan op de paal was gegaan.

Elgabas eiste nog een hoofdrol op want hij kopte eerst de bal nog op de paal, maar ging daarna te makkelijk liggen in de het strafschopgebied. De Egyptenaar kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus vroegtijdig gaan douchen.

KV Kortrijk boekt zo een belangrijke zege in de strijd om de winst van Play-Off 2A. De Kerels blijven in het spoor van leider Zulte Waregem. Lierse blijft met 3 punten op de 4de plaats in het klassement staan.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Ajagun trapt een tiental minuten na de pauze het tweede doelpunt van Kortrijk tegen de touwen. Lierse zal deze dubbele opdoffer nooit te boven komen.
de MAN
van de match
De supporters van KV Kortrijk trokken zich niet aan van de striemende regen en dansten vrolijk rond. 
onze MENING
over de match
KV Kortrijk moest niet veel energie verspelen om de overwinning te boeken. Lierse kon pas in de laatste 10 minuten echt dreigen.