Renaud Emond heeft Standard in de 89ste minuut naar de zege geschoten vanop elf meter. Standard was een hele wedstrijd lang de betere ploeg, maar moest wachten tot Asare zich verslikte in één van de dribbels van Edmilson. AA Gent is zijn perfecte score in de Jupiler Pro League Play-Off 1 kwijt.

Gent kwam met een zes op zes op zak naar Sclessin afgezakt en bracht hetzelfde elftal dat Club Brugge klopte aan de aftrap. Bij Standard maakte Zinho Vanheusden zijn debuut in de basis. Yves Vanderhaeghe zei vooraf dat hij zijn team van bij affluiten naar voren zou sturen, maar het was net Standard die AA Gent meteen bij de keel greep.

Junior Edmilson liet zich zien met enkele afstandsschoten. Het enthousiasme van Sclessin was van korte duur, want de wedstrijd zakte snel in elkaar. Het fysieke spel zorgde ervoor dat kansen uitbleven aan beide kanten van het veld. Moses Simon was op slag van rust nog de gevaarlijkste door een hoekschop in het zijnet te verwerken.

Vanderhaeghe greep in door Anderson Esiti bij de rust in de kleedkamer te laten en Giorgi Chakvetadze de wei in te sturen. Standard begon beter met schietkansen voor Razvan Marin en Edmilson. Gent dankte Lovre Kalinic toen die na ruim een uur een stevige kopbal van Duje Cop uit zijn doel ranselde. De Buffalo's moesten zeventig minuten wachten op een grote kans, Birger Verstraete pegelde de mogelijkheid op de vuisten van Guillerme Ochoa.

De bedrijvige Edmilson slingerde zich aan de andere kant van het veld voorbij Nana Asare, die zijn voetje liet hangen in de buurt van een gretig vallende Edmilson. De bal ging op de stip, Renaud Emond nam zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder en schoot in de 89ste minuut de penalty keihard binnen. Standard dan toch op rozen, terwijl Gent zijn perfecte score uitgewist ziet en wellicht ook de rol in een mogelijke titelstrijd lost.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De tik van Asare aan Edmilson betekende het doodvonnis van Gent. Emond weerstond aan de druk en schoot de verdiende voorsprong goed voorbij Kalinic
de MAN
van de match
Edmilson toonde zich meermaals met dribbels en schoten vanop afstand. De Braziliaanse Belg lag ook aan de basis van het winnende doelpunt met zijn gekregen fout van Asare.
onze MENING
over de match
AA Gent toonde zich vanavond niet in staat om Standard te kloppen. De Buffalo's wonnen hun eerste twee matchen en leken af te stevenen op een mooie reeks. Maar vanavond waren ze niet op de afspraak. Standard wel, dat pas in het slot afstand kon nemen. Sclessin zag alvast geen topwedstrijd, maar viert toch feest.