De Zebra's begonnen het best aan de partij en stonden halfweg de eerste helft al 2-0 voor. Genk wist zich alsnog te herpakken en kon nog twee maal tegenprikken. Vooral de Limburgers kregen nog kansen om de partij te winnen, maar het bleef bij 2-2.

Na de discutabele strafschop die Charleroi vorige week kreeg te incasseren, had de thuisaanhang vooraf aangegeven elke beslissing van de scheidsrechter (in het nadeel) te contesteren. Een tactiek die leek te werken, want na tien minuten kregen de Zebra's een strafschop van Lambrechts. Malinovskiy kwam net te laat bij Rezaei en die laatste zette zelf de elfmeter feilloos om: 1-0! Genk was meteen op achtervolgen aangewezen, maar de Limburgers konden voorlopig maar voor weinig gevaar zorgen. Integendeel, halfweg de eerste helft stonden de bezoekers al 2-0 in het krijt. Fall legde voor doel slim achteruit en Ilaimaharitra had het leer maar binnen te leggen.

De troepen van Philippe Clement werden plots toch wakkergeschud en kwamen al snel dicht bij de aansluitingstreffer. Aidoo kende echter geen geluk, want zijn kopbal strandde op de paal. Ook Ndongala kreeg nog een kans, maar het was wachten geblazen tot tien minuten voor de rust eer Genk terug in de wedstrijd kwam. De boomlange Seck werd op een hoekschop onbegrijpelijk alleen gelaten en met een ware buffelstoot zette hij de 2-1 op het bord. Meteen ook de ruststand na een aangename en spannende eerste helft!

Genk had nog werk in de tweede helft en trachtte dan ook meteen de bakens te verzetten. Dat leek ook te gaan lukken, want Samatta omspeelde Mandanda na een te korte terugspeelpass, maar trapte het leer vervolgens nog naast. Uitstel van executie echter, want net voor het uur stond de gelijkmaker toch op het bord. Met een heerlijke stifter bediende Pozuelo Ndongala en die wist te scoren tegen zijn ex-ploeg: 2-2!

De 2-3 leek plots dichterbij dan de 3-2, want Genk had nu bloed geroken. Mandanda hield een vrije trap van Malinovskiy uit zijn doel en ook op een plaatsbal van Karelis, al werd de Griek wel nog afgevlagd voor buitenspel, had de doelman een prima redding in huis. Bijna zat het venijn hem nog in de staart, want Genk kreeg nog één reuzekans! Aidoo stond plots oog in oog met Mandanda, maar treuzelde te lang, wat de nummer 35 van Charleroi toch nog de kans gaf om de bal uit zijn doel te houden. Ook op een plaatsbal van Trossard liet Mandanda zich niet ringeloren.

Daar bleef het ook bij en zo hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Charleroi begon het best, maar kon de dubbele voorsprong niet vasthouden. Genk kwam op karakter terug in de wedstrijd en mocht uiteindelijk zelfs nog aanspraak maken op de zege.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De reuzekans voor Aidoo was bepalend voor de uitslag. Hij had de 2-3 aan de voet, maar miste alsnog. Omwille van de knappe assist van Pozuelo richting Ndongala nemen we DIT echter als moment van de match. Een doelpunt dat mocht worden gezien, gezien de schoonheid van de voorbereiding.
de MAN
van de match
Ondanks de twee tegengoals, speelde Mandanda een geweldige wedstrijd in doel. Vooral in de slotfase hield de doelman Charleroi recht en zo bleef het bij 2-2.
onze MENING
over de match
We kregen een leuke wedstrijd te zien in Charleroi! De thuisploeg kwam zeer goed uit de startblokken en voor Genk het helemaal doorhad, stond het al 2-0 achter. De Limburgers bleven er echter in geloven en kwamen, met goed voetbal, terug op gelijke hoogte. Al schieten beide ploegen weinig op met dit gelijkspel, toch verdienen ze een pluim voor de geleverde prestaties op de mat!