Zulte Waregem heeft zijn eerste zege in Play-Off 2A beet. De West-Vlamingen wonnen op bezoek bij Waasland-Beveren met 1-2.

Waasland-Beveren trad aan met een piepjong elftal, eén van de 'ouderen' in Davy Roef moest na vijf minuten al een tulband aan doen na een luchtduel. Essevee moest het stellen zonder Sander Coopman, uitgevallen in de opwarming. De wedstrijd miste intensiteit en scherpte, ruimte om te voetballen was er nochtans voldoende.

Theo Bongonda opende de score met een lage schuiver door de benen van Davy Roef. Zijn eerste goal na drie assists in de Jupiler Pro League sinds zijn return in de wintermercato, terwijl Waasland-Beveren al voor de achttiende maal op rij geen clean sheet kon afdwingen. Essevee en Waasland-Beveren gaven elkaar veel ruimte, en daarin voelt Nill De Pauw zich vaak kiplekker in. De winger kreeg op rechts de bal in de voet en schoot verrassend naar de eerste paal.

Bij de rust mocht Ryan Mmaee invallen voor Achid Aït-Atmane. Een grote verandering bood dat niet, want de tweede helft was nog magerder dan de eerste. Isaac Kiese Thelin liet zich af en toe zien, met onder meer een degelijk schot in de draai op Sammy Bossut. Toen zijn team een kwartier voor het einde nog eens versnelde kon de spits profiteren van een handsbal van Sandy Walsh, ook al een tijdje voorzien van tulband. De Gouden Stier legde zijn zeventiende goal van het seizoen beheerst binnen, klaar om er opnieuw een wedstrijd van te maken.

Het bleef echter bij die ene aansluitingstreffer, ook al stuurde Sven Vermant zijn jongens enthousiast naar voren.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-2 vlak voor rust zorgde ervoor dat Waasland-Beveren tegen een lastige tweede helft aankeek. Ze deden er nog veel aan om terug te keren maar toch slaagde de thuisploeg er niet in terug te keren van die tweede goal.
de MAN
van de match
Theo Bongonda scoorde zijn eerste doelpunt na zijn return naar België. Hij gaf tevens de assist op De Pauw.
onze MENING
over de match
Er was veel ruimte om in te voetballen maar toch zagen we geen topmatch. De meeste voetballers wisten goed genoeg dat dit Play-Off 2 was. Zulte Waregem was simpelweg de meest efficiënte vanavond.