Op de tweede speeldag in JPL Play-Off 2B heeft STVV hard uitgehaald tegen Antwerp: 4-0. De Great Old blijft zo achter met amper één op zes.

Antwerp toonde het meeste initiatief en dat leidde in de 20ste minuut tot de beste mogelijkheid na een run van Ardaiz die door doelman Steppe met de voet gekeerd werd. Toch viel het doelpunt aan de overkant. Een voorzet van Botaka viel via een Antwerpse verdediger bij Asamoah en die knalde van buiten de zestien raak. Botaka bood Akpom de tweede goal op een schoteltje aan, maar de huurling van Arsenal verslikte zich volledig in zijn poging. Aan de overkant kopte Van Damme na een hoekschop van Hairemans recht op doelman Steppe. Kitsiou dreigde nog eens met een knal, maar Bolat duwde met zijn vingertoppen in hoekschop. STVV ging rusten met een minieme voorsprong.

De tweede helft begon met een kans voor Haroun, maar die besloot over. Botaka kwam via Bezus en Vetokele aan de bal en trapte die hoog voorbij Bolat in de touwen. De Kanaries waren helemaal los, want ook Akpom wist deze keer het doel te vinden. Hij werkte de bal enig mooi over de doelman binnen. Antwerp was nergens meer en kreeg in de slotfase zelfs nog een vierde om de oren van Botaka, na een aflegger van Gueye.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Akpom. Mooi afgewerkt van de Engelsman.
de MAN
van de match
Botaka. Veel dreiging en 1 doelpunt.
onze MENING
over de match
Antwerp begon aanvankelijk nog goed, maar na een 1-0 achterstand bij de rust zakte het daarna helemaal weg.