Op de tweede speeldag in JPL Play-Off 1 heeft Genk de derby tegen Standard gewonnen. De Limburgers haalden het na een strafschopdoelpunt van Trossard in het begin van de tweede helft.

De fans zagen een interessante eerste helft zonder al te veel grote kansen. Edmilson krulde de bal in de 18de minuut naar de verste hoek en Vukovic bracht redding. Op het halfuur haalde Mata uit met zijn linker, maar Ochoa dook de bal uit de hoek. Pozuelo mocht nog eens oprukken, zijn poging ging niet ver naast de paal. Op slag van rust was Colley gevaarlijk en stond Ochoa op de juiste plek, de ref had echter al gefloten voor een overtreding.

De tweede helft kon niet beter starten voor Genk: Samatta werd in de zestien tegen de grond geduwd door Pocognoli met een strafschop tot gevolg. Trossard zette de elfmeter om. Pozuelo was erg dichtbij de 2-0, maar zijn trap raakte de paal. Malinovskiy wrong zich tussen enkele tegenstanders en trapte dan hoog over. In de slotfase kopte Laifis na een vrijschop op de lat en scoorde Emond uit de rebound. De VAR zou de goal echter terecht afkeuren wegens buitenspel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het terecht afgekeurde doelpunt van Emond, door de VAR.
de MAN
van de match
Pozuelo. Gevaarlijk en had zeker ook een doelpunt verdiend.
onze MENING
over de match
Een verdiende zege voor Genk, zeker op basis van de tweede helft.