Antwerp heeft zijn eerste match in play-off 2 niet kunnen winnen tegen Oostende. Nadat het twee keer op achterstand kwam, kwam het telkens terug op gelijke hoogte. Toen het op voorsprong kwam, leek de match gespeeld, maar opnieuw gaf Antwerp de zege uit handen in de slotfase na een strafschopdoelpunt van Gano.

Het was Antwerp dat het best aan de partij begon. Na twee schoten die ver naast gingen, pakte Rodrigues uit met een goede actie en dito schot. Dutoit bracht redding met de vuisten. Antwerp probeerde wel door hoog druk te zetten, maar dat leverde niet meteen grote kansen op. Oostende daarentegen kwam pas na 21 minuten in de buurt van Bolat, maar het schot van Vandendriessche kon de keeper van Antwerp niet bedreigen.

Net voor het halfuur kreeg Antwerp een goede schietkans via Mendy, maar Dutoit redde goed met de voet. Meteen daarna stuurde Canesin Akpala diep. De spits van Oostende kwam oog in oog met Bolat en legde de bal beheerst naast de doelman. Zo kwam Oostende tegen de gang van het spel in op voorsprong.

Nadien kreeg Antwerp een strafschop na een duwfout van Lombaerts in de rug van Owusu. Debutant Mendy zette zich achter de bal en stuurde Dutoit de verkeerde kant uit: 1-1. Oostende reageerde via een slap kopballetje van Canesin. Het laatste woord voor de rust was voor Antwerp. Ghandri kopte een hoekschop naast. Zo zochten beide ploegen de kleedkamers op bij een 1-1 stand.

Oostende kwam het best uit de kleedkamers en dreigde meteen via Akpala. De spits van Oostende kon net niet goed genoeg bij de bal en tikte de bal naast. Antwerp reageerde met een schot van Owusu.

Meteen daarna kwam Oostende opnieuw op voorsprong. Ghandri stond op een vrije trap niet op te letten en via zijn lichaam kwam de bal bij Zivkovic terecht. De spits van Oostende twijfelde niet en schoof de bal beheerst langs Bolat. Nog geen twee minuten later stuurde Rorigues Ardaiz het laantje in. De invaller stormde op Dutoit af en tikte de bal voorbij de doelman van Oostende. Zo kwam Antwerp meteen terug op gelijke hoogte.

Antwerp stoomde door en kwam op het uur voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Corryn bereikte de achterlijn en legde de bal terug op Owusu. Die twijfelde niet en schoot de bal staalhard in het dak van het doel: 3-2 voor Antwerp.

In minuut 72 pakte Ghandri zijn tweede gele kaart na een opzettelijke trekfout op Zivkovic. Zo moest Antwerp nog 20 minuten met 10 man verder. Op de daaropvolgende vrije trap kopte Tomasevic in de handen van Bolat.

Antwerp was niet uit zijn lood geslagen en trachtte de voorsprong uit te diepen. Rodrigues kreeg de bal op rechts en schoot uit de draai, Dutoit duwde de bal in hoekschop.

Twee minuten voor tijd kreeg ook Oostende een penalty na een domme fout van Rodrigues op Bataille. Gano zette de strafschop beheerst om. Zo gaf Antwerp opnieuw een zege uit handen in de slotfase van de wedstrijd. Na een knotsgekke extra tijd met veel spanning, kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Zo eindigt een spectaculaire wedstrijd op 3-3.

<<<
MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de slotfase van de wedstrijd krijgt Oostende een penalty die Gano omzet. Zo geeft Antwerp opnieuw een zege uit handen in de slotfase van de wedstrijd.
de MAN
van de match
Corryn. De speler van Antwerp was alomtegenwoordig en bekroonde zijn sterke match met een assist.
onze MENING
over de match
Het was een kansrijke wedstrijd met veel doelpunten. Antwerp leek af te stevenen op de zege, maar door een laat strafschopdoelpunt van Gano werd het toch nog een gelijkspel. Beide ploegen lijken daar niet tevreden mee te zijn.