Anderlecht is met een thuisnederlaag aan Jupiler Pro League Play-Off 1 begonnen. Paars-wit ging met 0-2 onderuit tegen AA Gent.

Het was Gent dat het best begon aan de wedstrijd. Na minder dan drie minuten spelen hadden zowel Verstraete als Dejaegere al richting het doel van Anderlechtdoelman Sels geschoten. Anderlecht kwam even later beter in de match en vond keer op keer een vrijstaande Morioka, die zich goed tussen de linies vrijliep. Echte kansen wisten de Brusselaars echter niet te versieren.

Gent nam na een tijdje het heft weer in eigen handen en deed Anderlecht pijn met zijn snelle flankaanvallers, Simon en Kalu. Vooral die laatste was een gesel voor de paars-witte defensie. Met zijn snelheid en traptechniek liet hij zijn rechtstreekse tegenstander Obradovic alle hoeken van het veld zien. De Oost-Vlamingen voetbalden in de eerst helft nog enkele goede kansen bij elkaar, maar wisten niet te scoren. Ruststand: 0-0.

De tweede helft startte uitmuntend voor de ploeg van trainer Vanderhaeghe. De bal belandde, uit de kluts, voor de voeten van Dejaegere, die maar moest binnen tikken. Hij bracht zijn ploeg verdiend op een 0-1 voorsprong. Anderlecht moest reageren en deed dat ook via Kums en Morioka. De Japanner stond oog in oog met Kalinic, maar schoot onbegrijpelijk tegen de paal.

Ook Gent wist nog een paar opgelegde kansen bij elkaar te voetballen, maar stuitte steeds opnieuw op een uitstekend keepende Sels. Met nog vijf minuten spelen, stuurde de ingevallen Chakvetadze Verstraete alleen op doel af. Spajic tackelde hem vervolgens smerig neer, waarna ref Lardot terecht voor een strafschop floot. Kubo nam plaats achter de bal, Sels redde, maar kon niet klemmen. In de rebound kon Kubo de Gentse voorsprong gemakkelijk verdubbelen.

Anderlecht kwam nog een paar keer lichtjes opzetten, maar kon geen enkele keer maar gevaarlijk zijn. Zo won Gent verdiend met 0-2. In de stand ziet Anderlecht AA Gent over zich heen naar de tweede plaats springen. Beide teams tellen 28 punten, op 6 punten van leider Club Brugge. Daarna volgen Charleroi (26), Standard (25) en Genk (22). Vrijdag opende Standard Play-Off 1 met een 1-0 zege tegen Charleroi. Op paasmaandag ontvangt Club Brugge Racing Genk.